Martijn Meerdink (1976)

Martijn Meerdink

Martijn Meerdink (15 september 1976) is een gewezen rechtsbuiten van De Graafschap, AZ Alkmaar en FC Groningen. Haalde als vleugelspits Oranje, maar kende brute pech. Karakter en doorzettingsvermogen brachten hem alsnog naar Huis ter Duin.

Meerdink begon als knulletje met voetballen bij WVC uit zijn geboorteplaats Winterswijk. Vier seizoenen lang was de middenvelder een plaag voor menig verdediger en in zijn slotseizoen aan de Vijverberg kwam de blonde rechtspoot dan ook tot tien doelpunten.

In 2002 pikte AZ hem op en in Alkmaar groeide Meerdink flink door. Ook toenmalig bondscoach Marco van Basten was onder de indruk van de rechtflankflitser en selecteerde hem voor de Nationale ploeg. Het noodlot sloeg echter toe voor Meerdink, want tijdens de training van Oranje raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie. Twee dagen voor de interland met Roemenië haakte hij af.

Meerdink ging niet bij de pakken neer zitten en knokte zich terug. Dit leverde hem naast een contractverlenging bij AZ ook een nieuwe invitatie voor Oranje op. Een klein jaar naar zijn blessure maakte Meerdink op 6 maart 2006 zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Nadat hij bij AZ uit beeld was geraakt vervolgde Meerdink zijn carrière bij FC Groningen. Een groot succes werd dit niet. Veel blessureleed speelde hem parten en in 2009 stapte hij dan ook over naar jeugdliefde De Graafschap. Ook in Doetinchem werd Meerdink nooit meer de oude en in maart 2010 besloot hij te stoppen.

Overigens speelde Meerdink nog wel een WK. In de zomer van 2010 maakte hij deel uit van de Nederlandse beachvoetbalselectie.

Bekijk op de website van FCG Stats alle statistieken van Meerdink bij FC Groningen. Tegenwoordig is Meerdink druk in de weer met zijn eigen voetbalschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *