Medunjanin, Riquelme en andere aartsluie spelmakers om van te watertanden

In het hedendaagse topvoetbal is helaas geen plaats meer voor de flegmatieke spelmaker. De ietwat luie maar o zo begaafde vormgevers van het spelletje. De spelers waar trainers ‘voor de zekerheid’ twee brekers voor op het wedstrijdformulier schreven. Deze spelmakers zijn zo ongeveer voltooid verleden tijd. Maar gelukkig waren ze er wel en hebben wij de beelden nog! Hierbij een top-vijf, mede door jullie vormgegeven. Mis jij een speler? Laat het weten in een reactie.

5. Matthew Le Tissier
Oftewel ‘Le God’. Een geweldenaar op het veld, als hij aan de bal was. Zonder bal pakte Matthew het liefst zijn rust. Net als tijdens de trainingen. Maar als ‘ie dan de bal had..!

4. Guti Hernández
Het kind van Real Madrid kon geweldig voetballen. Een steekpass waar je u tegen zei en een traptechniek waarvoor je ging knielen. Maar ook een lakse een instelling waar je je als fan enorm aan kon ergeren, typeerde hem. Dit laatste vergeef je hem snel als je zijn naam intikt op Youtube, want dan krijg je dit soort compilaties. Heerlijk!

3. Liam Brady
Liam Brady mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Ier was een elegante en technisch hoogbegaafde linkspoot van onder meer Arsneal, Juventus en Internazionale. Liam was geen kilometervreter, maar dat was gelukkig ook niet nodig in de jaren ’70 en ’80.

2. Haris Medujanin
Op moment van schrijven voetbalt Haris nog. Bij de Philadelphia Union in de Verenigde Staten. Haris kennen we van zijn heerlijke vrije trappen namens Sparta en AZ, maar ook als vormgever van Real Valladolid in de Spaanse Primera Division.

1. Juan Roman Riquelme
Creativiteit, technisch bijna perfect, een geweldig inzicht en aartslui. JRR wordt gezien als één van de laatste traditionele ‘nummer 10’s’. Met name Villarreal en Boca Juniors hebben geprofiteerd van zijn ongekende klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *