Menno Willems (1977)

Menno Willems

Menno Willems (10 maart 1977) speelde slechts  179 wedstrijden in 10 jaar betaald voetbal. Blessureleed liep als een rode draad door zijn loopbaan.

De roodharige verdediger Menno is geen familie van oud-Ajacied Ron Willems (donker en lang haar), die een paar jaar eerder evenmin wist door te breken bij de Amsterdamse club. Willems is als verdediger zijn voetbalcarrière begonnen bij AFC Ajax. Hier is hij echter nooit doorgebroken. Hij heeft slechts tweemaal op het veld gestaan in de hoofdmacht tijdens de competitie. In deze periode fungeerde hij nog als middenvelder, als stand-in voor Ronald de Boer.

Hij vervolgde, om meer aan spelen toe te komen, zijn carrière bij Vitesse, FC Den Bosch en daarna bij het Engelse Grimsby Town. In 2002 kwam de linksback weer op Hollandse bodem. Willems toog naar HFC Haarlem waar hij 2 seizoenen speelde (47 wedstrijden, 3 goals).

Willems had zichzelf aangeboden bij coach Leo van Veen. Op advies van de coach legde de clubleiding de verdediger een contract voor. “Het is heel prettig de steun van de trainer te hebben. Zonder zijn aanbeveling was het waarschijnlijk niet gelukt. Ik kan weer een jaar vooruit”, zei Willems toentertijd in het Haarlems Dagblad.

De verdediger kon het na 2 seizoenen bij Haarlem niet goed vinden met oefenmeester Wesseling en kon daarom vertrekken bij de Gouden Gids Divisie-club. Willems had namelijk al vrij snel mot met zijn coach. Wesseling was niet tevreden over zijn rol als aanvoerder. Toen Willems ook nog eens een aantal keer te laat op de training kwam, was het voor de trainer aanleiding om hem toestemming te geven transfervrij te vertrekken.

Willems is sindsdien actief geweest bij andere verschillende clubs uit de eerste divisie. Nadat Sparta Rotterdam promoveerde naar de eredivisie werd hij voor het hoogste niveau te licht bevonden en vertrok hij naar Go Ahead Eagles in Deventer. Zo kon hij weer zijn kunsten vertonen in de lagere divisie van zijn geboorteland.

Willems speelde in totaal 179 wedstrijden. In deze confrontaties wist hij 13 maal te scoren. Ook speelde hij voor Jong Oranje 1 wedstrijd (80 minuten tegen Engeland O16). Door slijtage aan het kraakbeen in de knie werd hem uiteindelijk echter aangeraden om te stoppen met voetballen. Dit op advies van kniespecialist Cor van der Hart. Ook het voetballen bij de amateurs was helaas geen optie meer.

Op 15 mei 2012 meld de Belgische media dat Willems is veroordeeld door de rechtbank van Dendermonde tot een gevangenisstraf van 2 jaar wegens de oplichting met coniferen van 2 kwekers. Tevens moest hij de geleden schade van 100 duizend euro vergoeden.

(Foto: http://nl.afcajax.wikia.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *