Michael Buskermolen (1972)

Michael Buskermolen

Michael Buskermolen (2 maart 1972) speelde zijn gehele carrière voor AZ Alkmaar. Als klein jongetje begonnen bij RKDES, later overgestapt naar AZ. Als middenvelder zeer multifunctioneel en haalde als linksback zes keer Jong Oranje.

Als zoon van een postbode en bloemenkweker kwam Buskermolen op zijn veertiende terecht in de voetbalschool van AZ. Na twee jaar kreeg hij te horen dat hij mocht blijven, op de valreep. Eigenlijk te iel, dus ‘te licht voor het voetbal’, maar AZ zocht nog een middenvelder.

Hij zou er nooit meer vertrekken. In de A-junioren vormde Buskermolen een tandem op het middenveld van de Alkmaarders met Philip Cocu. Cocu vertrok uiteindelijk, maar  Buskermolen bleef. Vijftien seizoenen en 399 wedstrijden later besloot Buskermolen te stoppen. Hij scoorde in totaal 52 maal voor de Alkmaarder Zaanstreek.

Het grootste succes van ‘Mister AZ’ was het halen van de halve finale van het UEFA Cup toernooi in 2005. In de verlenging bleken de Portugezen van Sporting Lissabon op de valreep te sterk.

Tegenwoordig heeft Buskermolen een eigen voetbalschool in Kudelstaart.

(Foto: ANP – Hans Steinmeier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *