Michel Adam (1968)

Michel Adam

Michel Adam (28 augustus 1968) was een verdediger die onder contract stond bij ADO Den Haag en later FC Den Haag. Stapte ook op wedstrijddagen om 5 uur uit zijn warme nest.

Adam, speler met een karakteristieke ‘Haagse mat’ begon zijn voetballoopbaan bij de bijbehorende club: FC Den Haag. Door te tekenen voor deze club met de kleuren groen en geel kon hij meteen uit komen in de eredivisie.

Michel Adam speelde in tien seizoenen 198 wedstrijden voor ADO Den Haag, waarin hij 5 doelpunten wist te scoren. Met ADO promoveerde Adam eenmaal naar de Eredivisie (1988/89), maar degradeerde ook tot tweemaal toe weer terug naar de Eerste Divisie (1987/88, 1991/92).

Vooral eind jaren tachtig was FC Den Haag, zoals dat toen nog heette, ontzettend goed en werd het ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie. Het eerste jaar na de promotie werd onder Co Adriaanse meteen Europees voetbal gehaald. Het was voor tegenstanders gewoon eng om naar het Zuiderpark te komen. Behalve met het goede voetbal had dat misschien ook wel te maken met die Haagse voetbalmat. De spelers van Den Haag droegen hun haar kort van boven en lang van achter. Dit vooral om te intimideren.

Naast het voetbal is hij al meer dan 25 jaar werkzaam bij PTT/ TNT/ PostNL. Adam werkte fulltime als postbode en tevens fulltime als actief voetballer. Michel Adam ging voorop in de strijd. De bikkelharde verdediger zou tegenwoordig in elk seizoen een aardige kaartenverzameling hebben.

(Foto: ANP – Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *