Michel Langerak (1968)

Michel Langerak

Michel Langerak (8 juli 1968) was een sierlijke aanvallende middenvelder die tien seizoenen speelde in Dordrecht en na N.E.C. en AZ zijn carrière afsloot als Spartaan.

Langerak begon zijn carrière in Dordrecht bij DS’79. In dat eerste jaar speelde DS’79 Eredivisie. Langerak speelde dat seizoen 17 wedstrijden waarin hij vier keer het net wist te vinden. Helaas degradeerde hij dat jaar wel. Toch had hij een goede indruk achtergelaten en was het seizoen daarna ook een vaste waarde. Hij speelde twee jaar alle wedstrijden DS’79 voordat de club de naam veranderde in Dordrecht’ 90. Dankzij een fusie met SVV uit Schiedam op 1 juli 1991, dat in de eredivisie uitkwam, kwam de club die als SVV/Dordrecht’90 verder ging direct terug op het hoogste niveau.

In 1991 werd Langerak na 13 wedstrijden, een half seizoen verhuurd aan VVV. Hij keerde als snel weer terug bij SVV/Dordrecht’90 dat vanaf 1993/94 weer Dordrecht’90 heette. Hij had ook gelijk zijn basisplaats terug. In dat seizoen had Langerak een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Na de degradatie het jaar daarna vertrok hij na tien jaar uit Dordrecht, om een contract voor twee seizoenen bij NEC Nijmegen te tekenen. Langerak presteerde prima in Gelderland, wat hem een transfer naar AZ Alkmaar opleverde. Na 62 duels en 29 doelpunten besloot hij aan zijn laatste klus te beginnen. Hij vertrok naar Rotterdam om te gaan spelen voor Sparta.

Langerak was erg belangrijk in de drie seizoenen dat hij op het Kasteel speelde. Zijn energie, inzet en assists bleken van grote waarde te zijn in drie jaar Eredivisie. In het seizoen 2001/02 beëindigde Langerak zijn loopbaan na 447 wedstrijden waarin hij 109 doelpunten maakte.

(Foto: ANP – Ed Oudenaarden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *