Mohammed Allach (1973)

Mohammed Allach (20 september 1973) is voormalig verdediger die onder meer speelde bij FC Groningen, FC Twente en VVV-Venlo. Allach stond tijdens zijn actieve carrière bekend als een sociaal betrokken voetballer die niet op zijn mondje was gevallen.

Allach brak pas op relatief late leeftijd door als profvoetballer. Tot zijn 23ste was Allach jongerenwerker in Gouda, waarna hij door Excelsior werd benaderd om profvoetballer te worden. Dit ging de van oorsprong Marokkaanse verdediger niet slecht af en na vier seizoenen toonde Feyenoord interesse wat hem vervolgens ook overnam. Spelen deed hij in Rotterdam-Zuid echter niet, waarna hij overstapte naar het pas gepromoveerde FC Groningen. In het noorden van Nederland werd Allach een gewaardeerde kracht en was hij twee jaar lang een onbetwiste basisspeler. Op de website van fcgstats.nl kun je alle statistieken van Allach teruglezen in zijn periode als Groninger. Uiteindelijk vertrok de linkspoot halverwege het seizoen 2002/03. Een conflict met trainer Dwight Lodeweges lag hiervan aan de basis. De oefenmeester zag zijn verdediger als een stoorzender in de selectie vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Allach vervolgde zijn loopbaan bij Dordrecht ’90, waar hij een half seizoen bleef. Hierna speelde hij nog één seizoen bij FC Twente, om daarna bij VVV-Venlo in twee jaar tijd af te bouwen. Na zijn spelerscarrière bekleedde Alach diverse functies. Zo was hij  technisch directeur en hoofd opleidingen bij VVV, manager voetbalzaken bij FC Twente en Directeur voetbalzaken bij RKC Waalwijk. Per 1 oktober 2013 is hij technisch directeur bij Vitesse. (Foto: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *