NESU MAGAZINE: Voor en over Mihai Nesu

Mihai_Nesu

Zondag 11 november 2012 verscheen het NESU magazine. Een professionele full-colour uitgave van 68 pagina’s die geheel in het teken staat van de Roemeense verdediger Mihai Nesu, die in 2011 een dwarslaesie opliep tijdens de training van FC Utrecht. De volledige opbrengst van het magazine gaat naar de Mihai Nesu Foundation. Wij ondersteunen dit initiatief van Utrecht-supporter Martin Veldhuizen van harte en dragen graag een steentje bij om het magazine zoveel mogelijk naamsbekendheid te geven en zo de verkoop een stimulans te geven!

Mihai Nesu is een voetballer voor wij wij dolgraag een plekje onze galerij reserveren. Een echte cultheld. Maar geen cultheld á la Abe van den Ban, Jószef Kiprich, Milko Djurovski, Stefan Pettersson of Björn van der Doelen. Nee, een status die hij heeft gekregen nadat hij door een ernstig ongeluk op de training bij FC Utrecht in 2011 een dwarslaesie opliep. Mihai Nesu is een Onvergetelijke Voetballer. Maar nog veel liever zou hij een onopvallende verdediger zijn bij een modale eredivisieclub of in de Roemeense Liga 1. Iemand die na zijn voetbalcarrière gauw vergeten zou worden en volledig gezond een nieuwe carrière op ging bouwen als pakweg voetbaltrainer, zakenman of spelersbegeleider. Maar helaas liep het anders.

Mihai Nesu Foundation
De revaliderende voetballer zit echter niet bij de pakken neer. Hij verblijft al geruime tijd in Amerika om aan zijn herstel te werken. En hij richtte de Mihai Nesu Foundation op. Om voor gehandicapte mensen in Roemenie kansen te creëren om een beter leven te leiden en te kunnen integreren in het dagelijks leven. Ook wil de Foundation jonge kinderen in Roemenië en Nederland stimuleren en te ondersteunen in het ontwikkelen van voetbaltalenten.

Feest van herkenning
Het NESU magazine is voor FC Utrecht-fans een feest van herkenning. Oud-collega’s van Nesu als Jan Wuytens, Dries Mertens en Michael Zullo vertellen over hun ervaringen met hem. Trainer Jan Wouters vertelt wat de situatie van Nesu met hem doet. Frans van Seumeren belooft: “Bij FC Utrecht is er altijd een plek voor Mihai Nesu.” Er zijn interviews met Ton de Kruijk, Erik Pieters, Jan Monster en Rob de Wit. Voormalig profvoetballer Edu Nandlal en ex-shorttrackster Monique Velzeboer, die beiden een dwarslaesie opliepen, vertellen hun verhaal. En er is aandacht voor Roemenië, het land van herkomst van Nesu.

NESU: “Uitzondering voor dit magazine”
Ook Nesu zelf komt aan het woord. De revaliderende voetballer mijdt op het moment de publiciteit; voor dit magazine maakt hij een uitzondering. Nesu: “Omdat de opbrengst naar de Foundation gaat.” De revalidatie van Nesu in Amerika heeft voorzichtig vruchten afgeworpen: “De balans van mijn lichaam wordt beter. Ik kan veel langer met mijn elektrische rolstoel rijden.”

Eerste exemplaar
De uitreiking van het eerste exemplaar is zondagmorgen om half 11, op het sportcomplex van OSM ’75 in Maarssenbroek. De voetbalschool Balgevoel, onderdeel van de Mihai Nesu Foundation, gebruikt de velden van dit complex. Het NESU magazine kost € 4,95. Het magazine is vanaf woensdag 14 november te koop op diverse adressen, waaronder de fanshop van FC Utrecht. Voor en na de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente op zondag 18 november zijn op diverse plekken rondom het stadion verkooppunten ingericht. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Mijndert Huitema, voorzitter van de Mihai Nesu Foundation en voormalig FC Utrecht-voetballer Sander Keller, ambassadeur van de Foundation.

Mihai Nesu Foundation
De opbrengst van het magazine gaat naar de Mihai Nesu Foundation. Die zet zich in voor gehandicapten in Roemenië. Ook stimuleert de Foundation kinderen in Roemenië en Nederland bij het ontwikkelen van hun voetbaltalenten.

Initiatief FC Utrecht-supporter
Het NESU magazine is een initiatief van Martin Veldhuizen (46), geboren en getogen Utrechter en fervent FC Utrecht-supporter. Hij nam 4 maanden onbetaald verlof bij zijn werkgever ASR om ervaring op te doen met sportjournalistiek. Hij werkte samen met Sportfacilities & Media, uitgever van sportvakbladen. FC Utrecht hielp hem met contacten en praktische steun.

MENSEN, KOOP DIT MAGAZINE!

Zie ook het overzicht van verkooppunten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *