Nicolás Frutos (1981)

Nicolás Alejandro Frutos (13 mei 1981), Argentijnse kapstok die men voornamelijk kent van zijn periode bij Anderlecht. Had de gave om alleen maar intikkers te maken en deed dit veelvuldig. Het fysiek van La Garza, ofwel De Reiger, liet hem echter veel te vroeg in de steek.

Voordat Frutos in 2006 voor Anderlecht tekende, speelde hij eerst lange tijd in zijn geboorteland. Via Union de Santa Fé en San Lorenzo kwam hij in 2004 terecht bij UD Las Palmas, een club uit de Spaanse tweede divisie. Het avontuur in Europa werd geen overweldigend succes en na één seizoen keerde hij weer terug naar Argentinië.

Via zijn geboorteland kwam Frutos eind-2005 opnieuw in Europa terecht en dit maal in België. Waar hok contract tekende voor Anderlecht. Met zijn lengte (1.94) en zijn transfersom 2,5 miljoen euro verwachtten de supporters van Paars-Wit de nieuwe Jan Koller te mogen toejuichen. Anderhalf jaar ging het goed, hij scoorde 24 keer in 38 wedstrijden, maar daarna alleen maar minder. Drie seizoenen lang teisteren blessures hem en in maart 2010 besloot de toen 28-jarige Frutos op met voetballen.

Tegenwoordig is hij jeugdtrainer bij de club waar het voor hem allemaal begon: Union de Santa Fé.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *