Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Niels Kokmeijer (1977) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Niels Kokmeijer (1977)

Niels Kokmeijer

Niels Kokmeijer (30 december 1977) was een een Nederlandse spits die enkel speelde in de Eerste Divisie. Moest door een vreselijke blessure vroegtijdig zijn carriere beëindigen. Hij is nu manager bij de Nederlandse Beach Soccer Bond.

Kokmeijer speelde in zijn jeugd voor de club USVU uit zijn geboorteplaats Uitgeest en later bij ADO ’20 uit Heemskerk. Het duurde tot zijn 22e voordat hij debuteerde in het profvoebal. Doordat hij kopsterk en altijd aanspeelbaar was, besloot FC Volendam hem in 1998 te contracteren. Nadat hij in zijn eerste jaar nog even moest wennen, werd hij in de twee seizoenen hierna een basisspeler. In drie seizoenen FC Volendam kwam hij tot 19 goals in 57 optredens, waarop SC Heerenveen hem besloot over te nemen. Vlak nadat Kokmeijer zijn contract in Heerenveen had getekend, sloeg echter het noodlot toe . Tijdens een training bij FC Volendam brak hij zijn been, waardoor hij dertien maanden moest hij revalideren. Nadat hij zich had terug geknokt vertrok hij naar Haarlem en verdiende in 2004 een transfer naar Go Ahead Eagles.

Hij begon erg sterk in de Adelaarshorst. In veertien wedstrijden scoorde hij vier keer en leek af te gaan op zijn beste seizoen in het betaalde voetbal, totdat op 17 december 2004 een doldrieste tackle van Rachid Bouaouzan einde loopbaan betekende. Kokmeijer liep een dubbele beenbreuk op in het rechterbeen en werd vervolgens vijf keer geopereerd. De breuk bleek echter dermate ernstig dat hij moest stoppen met voetballen. Het is zelfs onzeker of hij ooit weer normaal zal kunnen lopen. Bouaouzan bood Kokmeijer zijn excuses aan voor wat in zijn ogen niet meer dan een harde sliding was geweest. Kokmeijer deed aangifte tegen Bouaouzan en vertelde over hetgeen hem is overkomen in het IKON televisieprogramma Spraakmakende Zaken van Paul Rosenmöller.

Daarnaast klaagde het OM Bouaouzan aan voor zware mishandeling – een unicum in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Bouaouzan werd door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 200 uur. Op 29 mei 2006 werd Bouaouzan in hoger beroep door het gerechtshof veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf zonder taakstraf.

In maart 2007 stelde de arbitragecommissie van de KNVB Kokmeijer in het gelijk en in een voorlopige voorziening moeten Sparta en Bouaouzan 100.000 euro schadevergoeding betalen aan Kokmeijer. Dit is de opmaat voor een gerechtelijke bodemprocedure waarin een veel hoger bedrag wordt geëist.

Na een lange tijd van revalideren kwam hij terug in het voetbal maar dan in het zand. Hij werd aangesteld als manager van de Nederlandse Beach Soccer Bond.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *