Niels Oude Kamphuis (1977)

Niels Oude Kamphuis

Niels Oude Kamphuis (14 november 1977) was een dynamische middenvelder die door blessures al op zijn 29e noodgedwongen moest stoppen. Tijdens zijn carrière speelde hij voor FC Twente, Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach.

Oude Kamphuis begon met het voetbal bij de amateurclub RKSV NEO in zijn woonplaats Borne. In 1994 tekende hij zijn eerste profcontract bij FC Twente. In zijn eerste periode bij FC Twente speelde hij 126 wedstrijden waarin hij zeven keer scoorde.  In Enschede groeide de middenvelder uit tot een belangrijke kracht. Hij stond zelfs in de belangstelling van Ajax, maar hij koos in 1999 toch wel verrassend voor Schalke ’04. Dit tot onbegrip van toenmalig Ajax-trainer Jan Wouters, die zijn overstap totaal niet snapte.

In Gelsenkirchen zou Oude Kamphuis zes jaar spelen. Met Die Königsblauen speelde hij onder meer samen met Youri Mulder, Marco van Hoogdalem en Johan de Kock. Hij zou met Schalke tweemaal de DFB-Pokal winnen.

In het seizoen 2005/06 maakte hij de overstap naar Borussia Mönchengladbach waar hij zijn positie als rechtsback inwisselde voor een positie als rechtermiddenvelder.  Na één seizoen keerde hij echter weer terug bij zijn oude liefde, FC Twente. Daar kwam hij slechts enkele keren in actie. In mei 2007 maakte hij bekend te stoppen met betaald voetbal na een slepende achillespeesblessure. Oude Kamphuis was op dat moment slechts 29 jaar oud.

Op 15 augustus 2001 speelde Oude Kamphuis zijn eerste en enige interland voor het Nederlands voetbalelftal in en tegen Engeland. In de 80e minuut mocht hij invallen voor Phillip Cocu.

Op dit moment heeft Niels Oude Kamphuis een eigen bedrijf dat bootcamps en outdoor fitness organiseert.

(Foto ANP – Louis van der Vuurs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *