Paul Ince (1967)

Paul Emerson Carlyle Ince

Paul Emerson Carlyle Ince (21 oktober 1967) is een voormalig middenvelder uit Engeland. Ince stond bekend om zijn accurate passing, zijn uithoudingsvermogen en harde schot.

De controleur speelde onder meer voor Manchester United, Internazionale en Liverpool en kwam daarnaast ook 53 maal uit voor de nationale ploeg van Engeland. Namens zijn land was hij de eerste ‘zwarte’ voetballer die aanvoerder werd.

Ince is afkomstig uit de beroemde jeugdopleiding van West Ham United en debuteerde in het eerste elftal van The Hammers in 1986. Na vier seizoenen verliet hij de club uit Londen en tekende een contract bij Manchester United. De middenvelder zou hier zeer succesvol worden.

Tweemaal pakte hij het landskampioenschap, even vaak wist hij de FA Cup te winnen, hij won de UEFA Cup en pakte de Europese supercup met The Red Devils. Daarnaast won hij ook enkele  kleinere cups. De League Cup eenmaal en de Charity Shield, de Engelse variant van de nationale Supercup, driemaal.

In 1995 trok Ince naar Italië. Hij ging voor Internazionale spelen. Slechts twee seizoenen zou hij in het Giuseppe Meazza spelen. Onder meer omdat zijn destijds vijfjarige zoon Thomas, tegenwoordig een talentvolle vleugelspits, naar school moest. Hij ging naar Liverpool, maar hield het hier ook maar twee jaar vol.

Via vier seizoenen Wolverhampton Wanderers en twee zeer korte periode’s bij Swindon Town en Macclesfield Town, hield hij het in 2007 voor gezien en ging hij het trainersvak in. Daarna heeft Paul Ince geen club meer onder zijn hoede gehad.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *