Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Paul Okon (1972) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Paul Okon (1972)

Paul Michael Okon (5 april 1972) is een gewezen verdediger/middenvelder van onder meer Lazio Roma, Fiorentina en Club Brugge. Debuteerde als tiener met Duits en Italiaans bloed bij de Marconi Stallions uit zijn geboorteland Australië.

In 1991 haalde Club Brugge Okon naar België, waar hij als middenvelder begon maar als verdediger uitgroeide tot een grootheid. Na vijf seizoenen bij Blauw-Zwart vertrok hij naar Italië, waar het ambiteuze Lazio Roma hem wist te contracteren.

In de Italiaanse hoofdstad kende Okon echter geen gelukkige periode. Geteisterd door blessures kon hij zijn draai niet vinden en zijn inbreng bleef beperkt tot negentien wedstrijden in 3 seizoenen. In 1999 won Okon met Lazio nog wel de laatste editie van de Europa Cup II, maar de Australiaan zat niet in de wedstrijdselectie.

Nadat een avontuur bij Fiorentina ook op niet was uitgelopen, vertrok Okon in 2000 naar Engeland, waar hij achtereenvolgens voor Middlesbrough, Watford en Leeds United speelde.

In de laatste jaren van zijn carrière speelde Okon nog voor Vicenza, KV Oostende en APOEL Nicosia. In 2007 sloot de 28-voudig international zijn loopbaan af bij Newcastle Jets uit zijn geboorteland. Tegenwoordig is Okon scout bij de club waar hij doorbrak in Europa, Club Brugge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *