Peter Hoekstra (1973)

Peter Hoekstra

Peter Hoekstra (4 april 1973) was een begaafde linkspoot die onder meer speelde bij PSV en Ajax.

De Assenaar verkaste al op jonge leeftijd van ACV naar het jeugdinternaat van PSV en gold als een van de grootste talenten van Nederland. De balkunstenaar, die probleemloos jonglerend met een sinaasappel de trap van het PSV-jeugdinternaat afdaalde, speelde bij PSV tot 1996. Toenmalig Ajax-trainer Louis van Gaal wilde de linksbuiten graag aantrekken, helemaal nadat de Amsterdammers in hoge nood zaten nadat zowel Marc Overmars als Martijn Reuser hun been hadden gebroken. Ajax legde vijf miljoen gulden neer voor de aanvaller.

Nadat hij na enkele jaren zijn basisplaats had verloren, vertrok Hoekstra in 2000 naar Compostela in Spanje. Daarna speelde hij nog een seizoen bij FC Groningen en enkele jaren bij Stoke City in Engeland. Daar werd hij in 2009 verkozen tot beste speler van de eerste tien jaar in het nieuwe stadion.

Door veel blessures heeft de begaafde linkspoot nooit het maximale uit zijn carrière kunnen halen. Peter Hoekstra speelde vijf interlands voor Oranje, kwam onder meer uit op het EK 1996, en is tegenwoordig assistent-trainer bij FC Groningen.

Bekijk op de website van FCG Stats alle statistieken van Hoekstra bij FC Groningen.

(Foto: ANP – Toussaint Kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *