Piet Schrijvers (1946)

Piet Schrijvers

Piet Schrijvers (15 december 1946) is een oud-keeper die onder meer keepte bij Ajax, FC Twente, PEC Zwolle en het Nederlands Elftal. Later werd hij trainer.

De doelverdediger draagt ook een aantal bijnamen met zich mee: ‘De bolle van Zwolle’, ‘De beer van de Meer’ en ‘Het lek van PEC’; Als trainer van TOP werd hij weleens ‘De kolos van Oss’ genoemd.

Als keeper was Schrijvers zeer succesvol. Hij was basisspeler tijdens de uitstekende periode van FC Twente in de jaren ’70. Hij won in 1972 zelfs de Tonnie van Leeuwen-trofee. Van 1974 tot 1983 speelde de doelverdediger vervolgens bij Ajax, waarmee hij vijf keer kampioen werd. Daarna bouwde Schrijvers zijn carrière af bij PEC Zwolle.

Als trainer was Schrijvers nog actief bij onder meer AZ, Zwolle en FC Wageningen. In het amateurvoetbal had hij als trainer onder meer Achilles ’94 uit Assen onder zijn hoede.

Op dit moment verzorgt de oud-keeper lezingen en motivatiegesprekken voor bedrijven en instellingen en organiseert hij keepersclinics. Ook is hij rapporteur bij de Telegraaf.

(Foto: Wikipedia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *