Quido Lanzaat (1979)

Quido Lanzaat

Quido Lanzaat (30 september 1979) speelde een hele wedstrijd voor Ajax. Stond even op de telex toen hij in juli 2014 werd vermist. Dook enkele dagen later weer op.

Lanzaat doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en heeft één wedstrijd gespeeld in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Hij wist hierin niet te scoren. Na zijn kortstondig verblijf in Amsterdam vertrok hij naar Duitsland waar hij uitkwam voor Borussia Mönchengladbach , Alemannia Aachen, 1860 München en MSV Duisburg.

Tijdens de periode dat hij uitkwam voor Borussia Mönchengladbach (11 potjes, 0 goals) is er bij een dopingcontrole THC aangetroffen in zijn bloed, dat duidde op het gebruik van cannabis voor de wedstrijd. Naar aanleiding hiervan werd Lanzaat geschorst voor drie maanden.

Lanzaat vertrok naar Alemannia Aachen waar de verdediger tot scoren kwam: 4 goals in 47 wedstrijden. In 2004 maakte hij de overstap naar 1860 München waar hij 30 maal in actie zou komen, zonder te scoren. In 2006 was het tijd voor Lanzaat om te verkassen naar MSV Duisburg. Dit was een minder groot succes aangezien hij maar acht duels op het wedstrijdformulier zou komen te staan.

In 2007 werd bekend dat Lanzaat MSV Duisburg verruilde voor het Bulgaarse CSKA Sofia. Hij tekende er een tweejarig contract. Lanzaat was de eerste Nederlandse speler die uit kwam in de Bulgaarse competitie. Op 9 december 2008 werd zijn contract na acht wedstrijden gespeeld te hebben alweer, in overleg, ontbonden. Dit omdat hij al enkele maanden geen salaris meer had ontvangen.

In de zomer van 2009 werd hij gecontracteerd door de Duitse 3. Liga club FC Carl Zeiss Jena (21 wedstrijden, zonder score van Lanzaat). Van 2010 tot 2012 speelde hij voor SV Wehen Wiesbaden. Na 57 wedstrijden en 2 goals besloot Lanzaat dat het genoeg was geweest.

Op 15 juli 2014 kwam Lanzaat landelijk in het nieuws. Er werd bekend dat Lanzaat werd vermist. Sinds vrijdag 12 juli 2014 was er geen teken van leven meer van hem vernomen. 16 juli kon gelukkig worden gemeld dat Lanzaat weer ‘boven water was’.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *