Reinirus Wilhelmus Antonius (René) Notten (1949-1995)

Rene Notten

Reinirus Wilhelmus Antonius (René) Notten (20 november 1949 – 22 augustus 1995) was trainer en actief voetballer bij onder meer FC Twente, AFC Ajax en Feyenoord. In 1995 ging hij aan de slag als bondscoach (Aruba) waar hij kort daarna overleed.

Deze middenvelder werd ook wel “de vechtjas” genoemd om zijn tomeloze inzet. Rene Notten was aanvoerder van Feyenoord dat in 1980 de KNVB-Beker wist te winnen. Hij was een dynamische en hardwerkende speler die in dienst van FC Twente zelfs het Nederlands Elftal haalde (5 caps). Met Ajax werd hij landskampioen in het seizoen 1976/1977

Vanaf 1981 speelde Notten achtereenvolgens voor KRC Harelbeke in België, DS’79, 1. FC Bocholt in West-Duitsland, PEC Zwolle en De Graafschap. Hij sloot zijn loopbaan als voetballer in 1986 af.

Vanaf 1987 was Notten actief als trainer, onder meer als assistent van Co Adriaanse bij PEC Zwolle en FC Den Haag. Vervolgens was hij hoofdtrainer bij FC Emmen. Notten was de coach die zijn huis meenam van club naar club. Een chalet op wielen, 5,60 meter hoog, zestien meter lang, acht meter breed, te vervoeren over het water.

In 1995 ging hij, avonturier onder de voetbaltrainers, aan de slag als bondscoach van Aruba. Enkele weken na zijn aanstelling overleed hij, veel te vroeg, aan een hartaanval. René Notten werd 45-jaar. 

(Foto: ANP – Arthur Bastiaanse)

Dat Notten een balletje kon trappen, bewijst deze video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *