Rob Maas (1969)

Rob Maas

Rob Maas (17 december 1969), speler van FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Arminia Bielefeld, Hertha BSC, MSV Duisburg, Heracles Almelo, RKC Waalwijk. Herstelde wonderbaarlijk van logesyndroom.

De robuuste middenvelder met de lange blonder haren, begon zijn carrière in de jeugdopleiding van PSV Eindhoven. Hij haalde zelfs het eerste elftal. Verder dan enkele wedstrijden op de bank kwam het echter niet. Op 19-jarige leeftijd ging hij daarom naar eerstedivisionist FC Eindhoven. De drie daaropvolgende seizoenen speelde hij voor RKC Waalwijk, waar hij zich ontwikkelde tot een vaste kracht. Zijn goede spel betaalde zich uit in een transfer naar Feyenoord. Ondanks het feit dat Maas terechtkwam in een roerige periode speelde hij nog aardig wat wedstrijden. Onder meer een verloren bekerfinale. Na drie seizoenen kwam zijn droom uit: een buitenlands avontuur in de vorm van een contract bij het Duitse Arminia Bielefeld.

In zijn eerste jaar werd de middenvelder al meteen bekroond tot speler van het jaar. Na twee seizoenen koos hij voor een contract bij Hertha BSC. Dit liep echter uit op een deceptie. Maas had geregeld conflicten met de trainer, en speelde weinig. Na drie seizoenen en slechts twaalf wedstrijden maakte hij de overstap naar Zweite Bundesliga-club MSV Duisburg, naar eigen zeggen omdat hij het als een ambitieuze club beschouwde en de reistijd tussen Duisburg en zijn huis in Nederland erg meeviel. Echter, ook hier kreeg hij problemen met de trainer. Na twee seizoenen belde zijn vriend, toenmalig trainer van Heracles Almelo Peter Bosz, met de vraag of Maas oren had naar een terugkeer naar de Eredivisie. Zodoende kwam deze terecht bij de promovendus.

Rob Maas leed aan het compartimentsyndroom (ook wel logesyndroom genoemd) is een verstoring van de bloedtoevoer door zwelling binnen een compartiment in (meestal een ledemaat van) het lichaam dat acute medische zorg behoeft. Meestal wordt de zwelling veroorzaakt door een ontsteking. Hiervan herstelde hij wonderbaarlijk door Chinese therapie. Tot en met het seizoen 2006-2007 speelde Maas bij Heracles en omdat hij aan het einde van dat seizoen geen contractverlenging meer kreeg sloot hij zijn  voetballoopbaan als speler af bij RKC in Waalwijk.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *