Robert Molenaar (1969)

Robert Molenaar

Robert Molenaar (27 februari 1969) was een ijzersterke verdediger die een groot deel van zijn carrière in Engeland speelde. Hij speelde voor de clubs FC Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal.

Molenaar begon zijn betaald voetballoopbaan bij FC Volendam in 1992. Hij viel op door zijn imposante lichaam en zijn harde maar faire verdedigingswerk. Zo wekte hij belangstelling uit de Premier League. Hij nam dan ook na vijf jaar afscheid van de Eredivisie en vertrok naar Engeland om te gaan spelen voor Leeds United. In zijn eerste seizoen kwam hij tot twaalf optredens, maar de twee seizoenen daarna was hij een vaste waarde voor Leeds. Door enkele vervelende blessures kwam hij de jaren daarna weinig aan de bak. Hij herstelde uiteindelijk weer volledig en maakte in het seizoen 2000/2001 de overstap naar Bradford City. Hier moest hij voorkomen dat de club zal degraderen. Helaas lukte dat niet. Wel bleef hij nog twee seizoenen bij Bradford City. In 2003 werd zijn contract niet verlengd en zo vertrok hij weer naar Nederland waar RBC hem overhaalde om daar te gaan spelen. Hier speelde hij nog drie seizoenen op het hoogste niveau waarna hij in het seizoen 06/07 afscheid nam van het betaalde voetbal.

Bij Leeds kreeg hij zijn bijnaam “The Terminator” van de fans vanwege zijn forse lichaam en zijn lengte. Desondanks leek hij totaal niet op zijn bijnaam.

Molenaar werd jeugdtrainer bij AZ en traint in het seizoen 2011/12 de A1. In het seizoen 2010/11 liep hij stage bij SBV Excelsior onder Alex Pastoor. Vanaf medio 2012 werd hij assistent van Pastoor bij N.E.C. In juni 2017 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *