Rogier Koordes (1972)

Rogier Koordes (13 juni 1972) was een middenvelder die in Nederland speelde voor Telstar, TOP Oss en Haarlem. In Engeland speelde Koordes voor Port Vale, maar een groot succes werd dat niet: hij werd uitgeroepen tot Port Vale’s worst-ever player. Als speler van Haarlem verkocht hij Cambuur-speler Kenneth Goudmijn ooit een flinke klap.

Koordes speelde tot zijn 22ste voor vv Hillegom, voordat Telstar de middenvelder naar Velsen haalde. Bij de Witte Leeuwen kende Koordes drie uitstekende jaren, waarop sc Heerenveen interesse toonde. Uiteindelijk koos hij voor een fraaie transfer naar Engeland. Koordes, werkzaam in een kartonfabriek voordat hij prof werd, ging voor 75.000 pond naar Port Vale. De club uit Stoke-on Trent was achteraf echter niet blij met de Nederlandse aankoop. Geen enkel moment kon Koordes zich namelijk onderscheiden, waardoor hij al snel uit beeld raakte bij de club. De supporters vergaten de rossige middenvelder echter niet snel; hij ontving  namelijk de twijfelachtige eer om uitgeroepen te worden tot Port Vale’s worst-ever player.

Na twee jaar en veertig gespeelde wedstrijden voor The Valiants keerde de middenvelder bij TOP Oss terug op de Nederlandse velden. Ook in Noord-Brabant speelde hij twee jaar, waarop hij naar Haarlem toog. Hoewel Koordes een anonieme speler was in Haarlem, haalde hij het landelijke nieuws nog wel door in een wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden tegenstander Kenneth Goudmijn een klap te geven. Op het moment dat er een massale vechtpartij losbarstte op het veld, rende wisselspeler Koordes het veld op en gaf hij Goudmijn een flinke klap in de nek. Uiteindelijk zou Koordes in 2003 het profvoetbal verlaten en nog enkele jaren spelen voor amateurclubs VV Ter Leede en FC Rijnvogels.

De carrière van Koordes werd gekenmerkt door blessures. Mocht hij wat minder last hebben van pijntjes, had de linkspoot het mogelijk verder geschopt. In het inmiddels ter ziele gegane voetbalblad Johan zei Koordes in september 2002 het volgende hierover: “Als ik geen blessures had gehad, en ik had destijds gekozen voor sc Heerenveen, had ik nu top-Eredivisie gespeeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *