Roy Stroeve (1977)

Roy Stroeve (15 mei 1977) was vooral in Den Haag succesvol. De Drent speelde verder voor FC Emmen, Heracles en Sparta Rotterdam. Hij maakte toch maar mooi 129 doelpunten in 411 potjes.

Stroeve kwam uit voor FC Emmen, Heracles Almelo, Sparta, ADO Den Haag en als laatste betaald voor FC Emmen. Hij was middenvelder maar kon zeker ook als aanvaller uit de voeten. Bij FC Emmen was hij van 2006 tot 2010 tevens aanvoerder van het team. Na zijn vierde seizoen werd zijn contract niet verlengd en ging hij spelen voor de voetbalvereniging HHC Hardenberg in de Topklasse. Vanaf 2011 tot 2013 speelde hij voor VV Staphorst. Sinds 2013 speelt hij voor DZOH.

Stroeve begon zijn loopbaan in Emmen bij de plaatselijke FC. In 64 wedstrijden wist hij hier 17 maal te scoren. Hij verkaste naar Sparta Rotterdam waar hij het eerste seizoen nog behoorlijk aan spelen toe kwam, maar in zijn tweede seizoen ook slechts twee maal mocht op draven. Hij maakte in Rotterdam geen enkele goal. Roy Stroeve vertrok naar Heracles Almelo (34 wedstrijden, 17 doelpunten) en wist zich in de Haagse kijker te spelen.

In zijn eerste seizoen vierde Stroeve de titel met ADO Den Haag in de Gouden Gids Divisie. De aanvallende middenvelder werd clubtopscorer met zeventien treffers. Het seizoen daarna, op het hoogste niveau, maakte hij namens de Haagse club opnieuw de meeste treffers: tien. Acht van die tien doelpunten maakte hij na de winterstop. Het waren zijn beste jaren.

Met de entree van trainer Frans Adelaar in Den Haag raakte Stroeve meer uit beeld. Het eerste jaar ging nog wel, maar in het laatste seizoen gaf Adelaar hem helemaal geen vertrouwen meer. Hij zat vaak op de bank en als hij dan speelde, werd hij telkens op een andere plek in het team geposteerd. Hij werd de ideale twaalfde man, de pinchhitter maar dat wilde hij natuurlijk niet. Daarop besloot hij om weg te gaan bij de club uit Den Haag.

Bijna geruisloos verdween Roy Stroeve na vier jaar uit Den Haag. Roy Stroeve keerde terug in Emmen, de stad waar hij werd geboren, opgroeide en zijn eerste profcontract tekende. Voorafgaand aan het seizoen 2008/2009 pakte Roy Stroeve de topscorer titel in de voorbereiding. In 2010 vond Stroeve het mooi geweest en stopte met betaald voetbal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *