Schoefieloerders kapen zege bij Kent u deze Nog Nieuwjaarsquiz

Nieuwjaarsquiz

nameliTeam Schoefieloerders mag zich de winnaar noemen van de Kent u deze Nog Nieuwjaarsquiz in Zuidhorn. In een stijf uitverkocht Grand Café In ’t Holt 1654 – meer dan 80 deelnemers hadden zich aangemeld – legden zij op 26 januari met nipte voorsprong beslag op de felbegeerde voetbalbokaal.

 Oud-verdediger André Ooijer zou zonder dat hij het wist een grote rol spelen bij de finale. De teams El Flaco en Schoefieloerders moesten tijdens de finaleronde om de beurt alle selectiespelers opnoemen van het Oranje vanWK ’98. Bij ‘El Flaco’ was de naam van de sobere verdediger – ex-PSV, Ajax, Roda JC, FC Volendam en Blackburn Rovers – echter zover weggezakt dat ze zijn naam schuldig moesten blijven bij deze finalevraag.

De zege van Team Schoefieloerders was eclatant. Het vier man tellende team trok uit schijnbaar kansloze positie de zege naar zich toe. Even daarvoor moest via een shoot-out met Team ‘Truus Bedankt’ nog een plaats in de finale beslecht worden. En dat terwijl El Flaco in de eerste ronde oppermachtig was.

Wie speelde de meeste wedstrijden tijdens Hans Nijland-periode?

Voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven? Dat werd tijdens deze zinderende voetbalavond in het historische Grand Café In ’t Holt 1654 maar weer eens duidelijk. Ruim 80 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de quiz die gekenmerkt werd door nuttige en minder nuttige voetbalfeiten, breinkrakers en passende muziek van Meindert Talma. Hoogtepunt was de Hans Nijland-ronde. Waarbij niemand minder dan de FC Groningen-directeur himself – per video, dat wel – tien vragen stelde over zijn 23-jarige carrière bij de ‘Trots van het Noorden’. Grootste breinkraker uit deze ronde: wie speelde de meeste wedstrijden onder het bewind van Nijland? Dat was Paul Matthijs met 302 wedstrijden.

Een ander hoogtepunt was de ‘Shirt Question’, mede mogelijk gemaakt door Arjan Wijngaard. Zijn museum www.voetbalshirts.org telt inmiddels meer dan 2300 voetbalshirts.

Partners

De Nieuwjaarsquiz was niet mogelijk zonder medewerking van diverse partners. VV Zuidhorn stelde namelijk met een Bundesliga-wedstrijd voor vier personen de hoofdprijs beschikbaar, Magazine Panenka een jaarabonnement en diverse Groundhopper boeken van Tom Bodde. Team Truus Bedankt won vier tickets voor de voetbaltoernee ‘Balsturig’ van Meindert Talma. El Flaco won vier tickets voor de voetbalopera ‘Veendammer Wind’,  we mochten diverse Staantribune-magazines verdelen en Degelijk Design maakte de wervingsposter. En last but not least stelde Payt een shirt van FC Groningen beschikbaar. Grote dank hiervoor!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *