Siniša Mihajlović (1969-2022)

Siniša Mihajlovic

Siniša Mihajlović (20 februari 1969 – 16 december 2022) is een voormalig verdediger uit Joegoslavië. Hij kwam uit voor de nationale ploegen van Joegoslavië en Servië en speelde in totaal 63 interlands. Mihajlović kwam het grootste gedeelte van zijn carrière uit in de Italiaanse Serie A, waar hij onder meer AS Roma, Lazio Roma en Internazionale diende.

Mihajlović stond bekend om zijn fenomenale linker, waarmee hij menig vrije trap tot doelpunt wist te promoveren en wat hem bij NK Borovo, zijn eerste profclub, de bijnaam  De bombardier van Borovo opleverde. Twee seizoenen lang speelde Mihajlović voor NK Borovo, om uiteindelijk in 1988 te vertrekken naar de nationale top. FK Vojvodina Novi Sad trok de begenadigde linkspoot aan en werd met Mihajlović in de gelederen kampioen in het seizoen 1988/89.  In 1990 trok Mihajlović naar Rode Ster Begrado en daar boekte hij zijn grootste succes. In 1991 won men de Europa Cup I nadat Olympique Marseille na strafschoppen werd verslagen. Daarnaast werd ook de wereldbeker gewonnen en werd men ook twee jaar achtereen landskampioen. In 1991 en 1992.

In de zomer van 1992 vertrok Mihajlović naar het buitenland. AS Roma trok de spijkerharde verdediger aan. Twee seizoenen lang speelde Mihajlović in de Italiaanse hoofdstad, om via vier seizoenen bij het Sampdoria van trainer Sven-Göran Eriksson weer terug te keren in Rome, maar ditmaal bij Lazio. zes seizoenen lang speelde Mihajlović in het lichtblauw en hij won er vele prijzen. Onder meer de UEFA cup in 1999 en de landstitel in 2000. In 2004 trok Internazionale de inmiddels 35-jarige verdediger aan. Twee seizoenen speelde hij nog voor I Nerazzurri om in 2006 zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Mihajlović werd na zijn actieve carrière trainer bij onder Fiorentina. Sinds april 2012 kreeg hij de baan als bondscoach van de Servische nationale ploeg. Siniša Mihajlović is ook houder van een bijzonder record. Hij wist namelijk in de Serie A in totaal 27 maal te scoren uit een vrije trap. Dit deed niemand hem tot nu toe na.

De Serviër was al geruime tijd ernstig ziek toen hij op 16 december 2022 overleed. Mihajlovic was slechts 53 jaar.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *