Stefan Effenberg (1968)

Stefan Effenberg

Stefan Effenberg ( 2 augustus 1968) is een voormalig middenvelder van onder meer Borussia Mönchengladbach en FC Bayern München. Effenberg stond bekend als een bikkelharde middenvelder met een verwoestend schot.

Effenberg debuteerde in 1987 namens Borussia Mönchengladbach in het betaalde voetbal. Hier voetbalde hij twee seizoenen alvorens te verkassen naar Bayern München. In zijn periode in Zuid-Duitsland maakte de blonde middenvelder zijn debuut voor het nationale team van Duitsland, waar hij drie jaar later echter uit verbannen werd. Tijdens het WK ’94 stak ‘Der Tiger’ zijn middelvinger op naar een Duitse voetbalfan, wat hem niet in dank werd afgenomen. Inmiddels speelde Effenberg al voor het Italiaanse Fiorentina, waarmee hij even voor het wereldkampioenschap naar de Serie A promoveerde.

Diezelfde zomer vertrok hij ook weer naar Duitsland, om weer in Mönchengladbach te gaan voetballen. Na vier seizoenen vertrok hij weer en wederom naar een oude bekende: FC Bayern München. Het werd Effenbergs meest succesvolle periode uit zijn loopbaan. Hij won onder meer drie Duitse titels en de Champions League. In 2002 ging Effenberg voor één seizoen naar VFL Wolfsburg, om uiteindelijk af te sluiten in de zandbak van Qatar, bij  Al-Arabi. Ook hier verbleef hij één jaar.

(Foto: Youtube)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *