Stefan Reuter (1966)

Stefan Reuter

Stefan Reuter (16 oktober 1966) was een razendsnelle Duitse rechterverdediger. Liep ooit de 100 meter in 11,2 seconden. Dat leverde hem de bijnaam ‘Turbo’ op.

Stefan Reuter zette zijn eerste stappen op het voetbalveld in zijn geboortestad Dinkelsbühl. In 1984 maakte hij zijn debuut in het prof voetbal bij 1. FC Nürnberg dat op dat moment uitkwam in 2e Bundesliga. Reuter promoveerde dat seizoen direct met ‘der Club’ naar de Bundesliga en bleef de daaropvolgende vier seizoenen de Franken trouw.

In 1988 werd Stefan Reuter door Bayern München als nieuwe aanwinst gepresenteerd. Hij bleef er twee seizoenen, waarin hij twee keer Deutscher Meister werd, alvorens te kiezen voor zijn eerste en tevens enige buitenlandse avontuur: Juventus. Het Italiaanse voetbal bracht Reuter niet wat hij ervan had verwacht en na één seizoen verruilde hij de pasta alweer voor Schweinebraten en streek neer bij Borussia Dortmund. Bij de BVB beleefde Reuter zijn beste periode op sportief vlak. Hij verbleef er maar liefst twaalf seizoenen en speelde ruim driehonderd wedstrijden voor de geel-zwarte formatie. Hij werd drie keer landskampioen, won in 1997 de Champions League en de wereldbeker. In 2004 zette Reuter een streep onder zijn carrière.

Als international kwam Reuter tot 69 caps en werd de eerste speler die tijdens een EK als invaller werd gewisseld. In 1992 tijdens de wedstrijd Duitsland-Schotland viel hij in voor Karl-Heinz Riedle. Reuter raakte echter na zeven minuten al geblesseerd en moest noodgedwongen het veld ruimen voor Michael Schulz. Hij werd met Duitsland wereldkampioen in 1990 en Europees kampioen in 1996.

Na zijn actieve loopbaan werd ‘Turbo’ manager bij TSV 1860 München. In 2009 werd hij door ‘die Löwen’ aan de kant gezet. Sinds eind februari 2012 is Stefan Reuter de grote baas bij FC Augsburg.

(Foto: ANP – Oudenaarden,kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *