Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Stig Tøfting (1969) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Stig Tøfting (1969)

Stig Tøfting (14 augustus 1969) was een zeer gedreven verdedigende middenvelder die bekend stond om zijn harde tackles. Ook buiten het veld was hij niet onbesproken. Zo zat hij ooit vier maanden vast na een vechtpartij in een café. Op dit moment is Stig Tøfting kickboxer van beroep.

Stig Tøfting werd geboren in 1969 in Aarhus (Denemarken) waar hij ook zijn profvoetbalcarrière begon. Hij speelde bijna zijn gehele loopbaan als verdedigende middenvelder. Bij Aarhus won Tøfting twee keer de nationale beker. Daarna vertrok hij naar Duitsland waar hij ging spelen voor Hamburger SV en MSV Duisburg. Na vijf seizoenen in de Bundesliga vertrok hij naar Engeland waar hij ging spelen voor Bolton Wanderers.

Stig stond ook bekend als een opgewonden standje, dat liet hij niet alleen in het veld zien maar ook buiten het veld was hij niet onbesproken. Hij heeft ooit vier maanden vastgezeten voor een geweldsdelict waarbij twee cafemedewerkers door hem waren mishandeld. Dit betekende gelijk zijn einde bij Bolton Wanderers. Na zijn gevangenis straf speelde hij in China voor  Tianjin Teda. Na zijn avontuur in China keerde de speler terug naar Denemarken om weer voor AGF te spelen. Hier speelde hij van 1989-1993 al en van 1994-1995. Ook hier werd zijn contract ontbonden omdat hij zich niet wist te gedragen tijdens een kerstviering en hij slaags raakte met andere genodigden.  Na AGF kwam de speler nog uit voor Hacken en Randers. Hij beëindigde zijn actieve voetbalcarrière in 2007 bij Randers FC.

Hij speelde 42 interlands voor het Deens nationaal voetbalteam tussen 1993 en 2002. Hij debuteerde onder Richard Møller Nielsen, die Tøfting de bijaam Plæneklipperen (Grasmaaier) gaf.  Met Thomas Gravesen vormde Tøfting een steenhard duo bij het nationale team vanaf 1998 tot 2002. Hij speelde voor Denemarken drie grote toernooien.

Na zijn voetbalcarrière was hij assistent-trainer bij Randers. Toen er in 2009 een nieuwe manager kwam moest ook hij verdwijnen. Hij keerde terug naar AGF als assistent-trainer ook hier hield hij het maar een jaar vol doordat ook hier de trainer werd ontslagen. Om zijn energie wat kwijt te kunnen was hij ook regelmatig in de ring te vinden. Toen hij daar ook talent voor bleek te hebben is hij daar mee verder gegaan.

Momenteel is Stig Tøfting kickboxer van beroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *