Tarik Oulida (1974)

Tarik Oulida

Tarik Oulida (19 januari 1974) was volgens velen de laatste echte asfaltbloem uit Amsterdam-West.

De middenvelder werd opgeleid bij Ajax en gold lange tijd als een groot talent. Met name Johan Cruijff was bijzonder gecharmeerd van de technisch begaafde middenvelder. Sommigen zagen in hem het grootste talent van Nederland.

Hij speelde dan ook een aantal prima wedstrijden tijdens de grote succesperiode van Ajax halverwege de jaren ’90. Hij won met de toen bijna onverslaanbare ploeg de Champions League, landskampioenschappen, Super Cups en de KNVB-beker.

Vanwege de sterke concurrentie bij de Amsterdammers slaagde hij er echter niet in een vaste basisplaats af te dwingen. Hij vertrok daarom in 1995 naar Sevilla in Spanje. Ook daar kon hij de eerste twee seizoenen niet rekenen op een basisplaats. In zijn derde seizoen speelde hij echter regelmatig maar toch vertrok hij daar aan het einde van het seizoen.

Tarik Oulida koos er voor om zijn carrière voort te zetten in Japan. Daar speelde hij zes jaren bij Nagoya Grampus Eight, met een tussentijds uitstapje naar het Franse Sedan. Uiteindelijk sloot hij zijn carrière af bij ADO Den Haag.

(Foto – ANP)

Hier op het Balboaplein in Amsterdam laat Tarik in zijn jonge jaren zien over veel techniek te beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *