Theodoros Zagorakis (27 oktober 1971)

Theodoros Zagorakis

Theodoros Zagorakis (27 oktober 1971), geboren Griek die als beste speler werd verkozen van het EK 2004. Wist u het nog?

Zagorakis beleefde het grootste deel van zijn loopbaan in zijn vaderland Griekenland. Hij speelde vijf seizoenen in zijn geboorteplaats Kavála, vertrok daarna naar PAOK FC, probeerde het in Engeland bij Leicester City en speelde later nog voor AEK Athene. Na een Italiaans avontuur bij Bologna keerde hij in de zomer van 2006 terug naar PAOK FC.

Zagorakis was een dynamische middenvelder, meestal hangend ‘op rechts’.  Altijd spelend met nummer 7 wist Zagorakis in officiële wedstrijden 23 keer het net te vinden in 451 competiewedstrijden. Hij beschikte over veel technische kwaliteiten en ook bleek hij te beschikken over een sterk karakter.

Naam maakte hij in 2004, toen hij met Griekenland verraste op het EK in Portugal. Zagorakis werd niet alleen Europees Kampioen, de aanvoerder werd ook nog eens gekroond tot ‘beste speler van het toernooi.’ In totaal kwam Zagorakis tot 119 interlands en 3 goals.

Zagorakis werd ooit betrapt op het gebruik van anabole steroïden. Er hing hem een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Hij werd vrijgesproken door een opmerkelijke argumentatie van de Griek: de hoge steroïde-waarden waren ontstaan doordat hij ‘veel sex’ zou hebben gehad.

In 2007 besloot Zagorakis een einde te maken aan zijn actieve voetballoopbaan. Hij is nu vice president van de Griekse clus PAOK F.C.

(Foto: Wikipedia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *