Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Tieme Klompe (1976) - Kent u deze Nog

Tieme Klompe (1976)

Tieme Klompe

Tieme Klompe (8 april 1976) was een bikkelharde verdediger die men voornamelijk kent van zijn periode bij SC Heerenveen. De Drent speelde daarnaast ook nog voor RKC Waalwijk en FC Groningen. In totaal speelde Klompe 148 eredivisiewedstrijden, scoren deed hij echter nooit.

In het seizoen 1996/1997 debuteerde de destijds 21-jarige centrumverdediger voor de Friese subtopper, waar hij acht seizoenen verbleef. Hij groeide uit tot een betrouwbare kracht, verdedigend ijzersterk, tactisch goed en een leider in het veld. Ajax zou zelfs interesse hebben om hem naar Amsterdam te halen en hij was voorbestemd om Oranje-international te worden. Klompe kreeg echter steeds meer last van blessureleed en in 2004 besloten Heerenveen en Klompe afscheid van elkaar te nemen. RKC Waalwijk trok de verdediger vervolgens aan.

Ook in Noord-Brabant bleven blessures hem achtervolgen, wat ervoor zorgde dat hij niet verder kwam dan twee wedstrijden voor de Waalwijkers. Bij FC Groningen, waar hij als amateur nog één wedstrijd wist mee te pikken op het hoogste niveau, hing Klompe tijdens het seizoen 2005/2006 de schoenen aan de wilgen.

Overigens kreeg hij in zijn enige wedstrijd voor FC Groningen de rode kaart. In de uitwedstrijd tegen Heracles viel hij in tijdens de 70ste minuut en mocht hij een dik kwartier later inrukken nadat hij Sota Hirayama onderuit schoffelde. Voor de overige statistieken van Klompe in zijn Groningen-tijd, kunt u terecht op de website van fcgstats.

In de seizoenen 2012/13-2016/17 was hij assistent-trainer bij sc Heerenveen. Dit als rechterhand van hoofdtrainer Dwight Lodeweges in 2015 en na diens vertrek van interim trainer Foppe de Haan. Tijdens deze periode was Tieme Klompe in de seizoenen 2014/15-2015/16 trainer van Jong Heerenveen en als assistent-trainer actief bij Nederland O20. In het seizoen 2018/19 was hij hoofdtrainer bij Harkemase Boys, welke functie hij voortijdig beëindigde.

(Foto: ANP Archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *