Tim Borowski (1980)

Borowski

Tim Borowski (2 mei 1980) was een 1.94 meter lange Duitse middenvelder die bijna zijn hele carrière uitkwam voor Werder Bremen. Maakte tussendoor een uitstapje naar Bayern München. Keerde na één seizoen alweer terug naar noord Duitsland. (foto Wikipedia)

Tim Borowski groeide op in Neubrandenbrug in Oost-Duitsland. Op 16-jarige leeftijd werd hij ontdekt door Werder Bremen en sloot zich aan bij de jeugdploeg uit de Hanzestad. Het was het begin van een liefde die bijna achttien jaar zou duren.

In augustus 2000 maakte Borowski zijn debuut in het vlaggenschip in het bekerduel tegen Vfl Wolfsburg. Eén seizoen later werd hij definitief toegevoegd aan de eerste selectie van Werder. Het hoogtepunt in zijn carrière beleefde hij in 2004 toen Werder voor het eerst in elf jaar weer Duits kampioen werd en de DFB Pokal won.

Borowksi was geen ‘grote’ speler, maar door zijn sympathieke gedrag, lengte en looks wel zeer populair onder de fans van Bremen. Hij houdt een bijzonder record als ‘Werderaner’. In 87 opeenvolgende wedstrijden wist hij niet te scoren.

In 2008 volgde de grote transfer naar Bayern München. Hij speelde 35 wedstrijden in het eerste seizoen. Het seizoen dat daarop volgde speelde Borowski alweer voor Werder. Louis van Gaal was aangetrokken als trainer van Bayern en hij had aangegeven geen plek te hebben voor de lange middenvelder.

Drie seizoenen later hing Tim op 32-jarige leeftijd zijn kicksen aan de wilgen. Daartoe gedwongen door aanhoudend blessureleed.

Borowski verdedigde 33 keer de kleuren van de nationale ploeg.

In juli 2014 nam Borowski officieel afscheid van Werder Bremen en het voetbal om zich toe te leggen op zijn maatschappelijke carrière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *