Toen het Gouden Trio nog in een portiek woonde

AC Milan boekte eind jaren ’80 en de beginjaren ’90 grote successen. Met het Gouden Trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als prominente basisspelers werden zowat alle prijzen behaald die je kunt bedenken.

De basis voor deze successen legden de heren in de beginjaren ’80 op de Nederlandse voetbalvelden. Op de velden van Elinkwijk, Buitenveldert, Meerboys, DWS en niet te vergeten het legendarische Balboaplein, waar menig voetballer groot is geworden. De grote roem was in die tijd nog ver weg en Marco, Ruud en Frank verplaatsten zich op hun Gazelle of in een Kadett of  Citroën BX naar de training. Ook hun woning was nog bescheiden. Frank en Marco dienden zich met hun sporttasjes te verplaatsen via de portiektrap. Ruud Gullit kon zichzelf al een heuse rijtjeswoning veroorloven.
Toen van Basten wat meer ging verdienen kocht hij een Porsche 911 en later voetbalden ze zich alledrie financieel ‘binnen’, maar het Gouden Trio zou zijn afkomst nooit verloochenen.

Grotere kaart weergeven

Marco van Basten woonde aan de Wagenaarkade in Utrecht

 

Grotere kaart weergeven

Ruud Gullit woonde aan de Simon Goudswaardstraat in Oud-Beijerland

 

Grotere kaart weergeven

Frank Rijkaard woonde aan de Steenderenstraat in Amsterdam
Foto – ANP

 

 

One thought on “Toen het Gouden Trio nog in een portiek woonde

  • Remco Koedoot
    22 december, 2013 at 22:46

    Ik kan me goed herinneren dat Ruud Gullit hier in de wijk woonde. Ik speelde wel eens een potje basketball met hem in het Laningpark. Een uitstekende voetballer kan ook goed basketballen. Correcte kerel ( wie niet hier) en het leuke was dat zijn Gouden Schoen beker gewoon op de televisie stond. Mooie tijden hebben we meegemaakt van een prachtige voetballer.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »