Tom Caluwé (1978)

Tom Caluwé

Tom Caluwé (11 april 1978) was een Belgische middenvelder die vele jaren van zijn carrière speelde in Nederland. Hij speelde één interland voor de Rode Duivels.

Caluwé begon zijn betaalde voetballoopbaan bij KV Mechelen in de Belgische hoogste klasse. Hier speelde hij in de ruim drie jaar dat hij daar onder contract stond 85 wedstrijden in de hoofdmacht. Hierin scoorde hij 16 doelpunten. Het seizoen daarna ging over de grens en vertrok naar Willem II. Het zouden geweldige jaren worden voor de Belg.

Tom Caluwé voelde zich thuis in Tilburg. Hij was actief, belangrijk voor het elftal en pikte hier en daar zijn doelpuntje mee. Ruim zes jaar zou hij bij Willem II onder contract staan. Zijn beste seizoen was 2003/04 waarin hij in 29 wedstrijden goed was voor tien doelpunten.

In 2005 vertrok Caluwé naar FC Utrecht. Een stapje hogerop voor de spelmaker, die zich graag in de kijker wilde spelen van de Belgische nationale ploeg. In mei 2006 lukte hem dit en kreeg hij een uitnodiging voor de Rode Duivels en debuteerde hij tegen Saoedi-Arabië. Hij scoorde meteen maar helaas bleef het voor hem bij één interland. Na vier seizoenen Utrecht vertrok hij uit Nederland en koos ervoor om geld te gaan scheppen in het Midden-Oosten.

Hij ging naar Qatar waar hij ging spelen voor Al-Wakrah SC. Na één seizoen had hij het daar wel weer gezien en keerde terug naar zijn vaderland, bij Sint-Truiden. Een groot succes werd het niet. Enkele blessures en keuzes van de trainer lieten hem maar twaalf keer uitkomen voor de club.

Nadat hij het nog een jaartje probeerde op Cyprus, besloot Tom Caluwé te stoppen met betaald voetbal en ging hij afbouwen bij Vierde klasser Londerzeel SK in zijn geboorteland.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *