Tom Sier (1970)

Tom Sier

Thomas Nicolaas (Tom) Sier (1 januari, 1970) was een speler die overal uit de voeten kon. Zo speelde Tom Sier als linksback, linkshalf en centrale spits.

In 1989 begon Tom Sier zijn profcarrière bij FC Volendam. Hij zou bij deze club 103 wedstrijden spelen in de eredivisie. Door zijn goede spel en inzicht kwam hij in beeld bij Heerenveen die hem tussentijds dan ook overnam van FC Volendam. Bij de Friese club speelde hij 111 wedstrijden op het hoogste niveau. Zijn meest bijzondere goal scoorde hij hier. Hij scoorde namelijk het allereerste doelpunt in het nieuwe Abe Lenstra Stadion.

Door trainer Morten Olsen werd de vleugelverdediger voor een bedrag van 3 miljoen gulden voor het seizoen 1997/1998 naar Ajax gehaald. Helaas door vele blessures kwam hij bij Ajax niet op zijn topniveau dat hij in zijn periode bij Heerenveen wel haalde.

In vier seizoenen speelde hij slechts 29 wedstrijden. In het seizoen 2001/2002 ging Sier het na zijn contract bij Ajax nog proberen in Rotterdam bij Sparta. Hij kwam daar slechts tot 6 duels waarna hij in 2002 besloot een einde aan zijn profcarrière te maken.

Op het filmpje hieronder zien we prachtige opnames van Tom Sier in het tv programma de regenjas met Harry Vermeegen.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *