Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Tore André Flo (1973) - Kent u deze Nog

Tore André Flo (1973)

Tore André Flo (15 Juni 1973) was een Noorse lange spits die in zijn carrierè international voor zijn land. Hij speelde onder anderen bij Chelsea FC, Sunderland en Glasgow Rangers. Foto (Wikipedia)

Flo’s profcarrière begon in het seizoen 1993 bij Sogndal Fotball. Het jaar daarna verhuisde hij naar Tromsø IL, waar hij uitgroeide tot spits van het nationale elftal. Het seizoen erna (1996) verhuisde Flo naar SK Brann. Daar viel hij Chelsea FC op, dat hem kocht. In 112 wedstrijden scoorde hij daar 34 goals. In 1998 kreeg hij de award voor Kniksen van het jaar.

In 2000 vertrok hij naar de Glasgow Rangers, maar dat werd niet zo’n succes. Daarom ging Flo in 2002 terug naar Engeland om te gaan spelen voor Sunderland AFC. Toen Sunderland degradeerde ging hij weg bij de club. Hij verhuisde naar Italië. Hij ging spelen bij AC Siena. In 2005 vertrok hij bij Siena om terug te gaan naar zijn vaderland. Hij ging spelen voor Vålerenga IF.

In januari 2007 tekende Flo een contract bij Leeds United, het team van zijn ex-teamgenoot (bij Chelsea) Dennis Wise. Leeds bivakkeerde op dat moment in de onderste regionen van de First Division. Op 11 maart 2008 beëindigde Tore Andre zijn carrière. In november besloot hij toch om nog door te gaan en ging hij weer spelen bij Milton Keynes Dons waar hij een contract tekende tot 2009. Het seizoen 2011/2012 was zijn laatste seizoen waarin hij speelde voor Sogndal Fotball.

Tore Andre is overigens een broer van Jostein Flo en Jarle Flo die ook professionele voetballers zijn.

Flo was ook international in het Noorse elftal. Hij deed mee aan het EK van 2000 en aan de WK’s in 1994 en 1998. In 77 wedstrijden scoorde hij 23 keer voor het nationale team. Foto (Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *