Uğur Yıldırım (1982)

Uğur Yıldırım

Uğur Yıldırım (8 mei 1982) was een rechtsbuiten bij onder meer Go Ahead Eagles, sc Heerenveen en AGOVV Apeldoorn. De aanvaller had een fantastische traptechniek waarmee hij menig vrije trap tot doelpunt promoveerde. Met zijn ‘gouden rechter’ werd hij in 2004 wereldkampioen vrije trappen. Hij versloeg onder meer supervedette Zinedine Zidane van Real Madrid. Daarnaast is Yildirim eenmalig Oranje-international. In de vriendschappelijke interland tegen Engeland in 2005 deed hij mee.

Yildirim begon met voetballen bij amateurclub VV Brink en Orden. In 1998 haalde Go Ahead Eagles de aanvaller op. En op 25 oktober 2000 debuteerde Uğur in het eerste elftal. In zijn derde seizoen brak Yildirim definitief door. Met achttien doelpunten in 34 wedstrijden was er veel interesse in de aanvaller. Yildirim besloot echter in Deventer te blijven.

Het jaar daarop werd hij met negentien doelpunten en maar liefst zeventien assists de absolute smaakmaker van de Gouden Gids Divisie. Daarom besloot sc Heerenveen hem aan te trekken. In Friesland daalde zijn doelpuntenproductie, maar de assists bleef hij geven. Voornamelijk kon hij het in het veld goed vinden met Klaas-Jan Huntelaar.

Ten tijde van zijn overstap naar Heerenveen, deed de begaafde vleugelspits ook mee aan het Wereldkampioenschap vrije trappen nemen. In het Spaanse Marbella. Met het winnen van het toernooi, dat voor het eerst werd georganiseerd, won Yildirim een auto. Naast Zidane deed ook Orlando Engelaar mee. Hij werd zevende, met slechts enkele punten achter Zidane, die vijfde werd.

Nadat Yildirim in conflict raakte met trainer Gertjan Verbeek bij Heerenveen, besloot hij in 2007 bij de club te vertrekken. Hij tekende voor het Turkse Gaziantespor. Maar door financiële problemen vertrok hij hier al na één seizoen. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de loopbaan van de technische flankspeler.

Na stageperiodes bij onder meer Blackburn Rovers kwam hij nog voor een halfjaar uit voor het eveneens Turkse Kasimpasa SK. Hierna speelde hij nog even voor AGOVV. Waarna hij in 2012 bij de buren van de voormalig profclub terecht kwam: CSV Apeldoorn.

Geld verdienen doet Uğur Yıldırım tegenwoordig in de horeca. Hij werkt namelijk in zijn eigen barbecue- en tapasrestaurant in Deventer.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *