Vikash Dhorasoo (1973)

Vikash Dhorasoo

Vikash Dhorasoo (10 oktober 1973) was een middenvelder van Mauritiaanse afkomst die als international uitkwam voor Frankrijk. Zijn beste jaren beleefde hij bij Olympique Lyon.

Dhorasoo begon zijn profloopbaan bij Le Havre AC in 1993. Hij was toen nog maar 20 jaar en kwam in zijn eerste seizoen tot acht optredens in de hoofdmacht. Het jaar erna werd hij gelijk basisspeler en ontwikkelde zich steeds beter. Hij was creatief en had een goed inzicht. Toch viel hij bij de grotere Franse clubs niet echt op. Hij moest uiteindelijk vijf jaar wachten tot dat hij die stap kon maken. Na 138 wedstrijden en vier doelpunten pikte Olympique Lyon de middenvelder op uit de havenstad. Hij stond meteen bij de eerste elf en bleek van grote waarde te zijn. Hij was erg lichtvoetig strooide met mooie passes en pakte uiteindelijk ook prijzen. Hij kwam zes jaar uit voor Olympique Lyon met één tussenjaar bij Girondins de Bordeaux. Hij werd twee keer kampioen en won drie Franse bekers. Zijn goede spel en belangrijke rol in het elftal deed ook grote Europese clubs de ogen openen. Hij vertrok naar Italië waar hij ging spelen voor AC Milan. Een droom die uitkwam. Maar een groot succes zou het helaas niet worden. Hij bleef maar één jaar onder contract staan en kwam maar tot twaalf optredens in het eerste elftal. Hij keerde Italië de rug toe en tekende een contract bij Paris Saint-Germain, waarmee hij in zijn eerste seizoen meteen de Coupe de France won. Het bijzondere hieraan was ook omdat hij in de finale won van de  rivaal Olympique Marseille. Hij vertrok na twee jaar toch weer naar Italië om te spelen voor Livorno. Hij kwam hier helaas niet aan spelen toe en besloot zijn carrière te beeïndigen.

Als international maakte Dhorasoo in 1999 zijn debuut voor ‘Le Bleu’. Het was zwaar een basisplek te veroveren op het sterke centrale middenveld bij de Fransen. Hij moest vaak Zinédine Zidane en Patrick Vieira voor zich dulden. Dhorasoo werd wel geselecteerd voor het WK 2006. Hij speelde in totaal achttien wedstrijden voor Frankrijk en scoorde daarin één keer. Ook nam hij met Frankrijk deel aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. (Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *