William ‘Willy’ Sagnol (1977)

William ‘Willy’ Sagnol  (18 maart 1977) was een zeer betrouwbare en degelijke verdediger die bijna zijn gehele carrière in Duitsland voetbalde voor Bayern München.

In 1995 Sagnol begon zijn profloopbaan als rechtsback bij AS Saint-Étienne. In zijn eerste seizoen kwam de verdediger tot 10 wedstrijden in de Ligue 1. Het jaar erna speelde de ploeg in de tweede divisie, waardoor Sagnol op zoek was naar een nieuwe club. In 1997 stapte hij over naar AS Monaco zodat hij weer op het hoogste niveau terecht kwam.

In drie seizoenen speelde Willy 71 duels voor AS Monaco en werd in het seizoen 1999/2000 landskampioen van Frankrijk. In 2000 verkast William naar Duitsland waar hij ging spelen voor Bayern München. Elf seizoenen zou hij onder contract staan in München. Rechtsback was zijn vaste positie in het elftal. Hij viel op omdat hij heel degelijk was en weinig fouten maakte.

Hij beleefde een geweldige periode in Duitsland. In de elf seizoen die hij onder contract stond bij Bayern München pakte hij vijf landstitels en vier DFB-Pokals. Maar ook international won hij zijn prijzen. Zo won hij de Champions League en de Wereldbeker. Sagnol was een vaak opkomende rechtsback en bereidde heel wat doelpunten voor waardoor hij erg populair werd in München.

Na 184 wedstrijden waarin hij vier keer scoorde kwam er toch plotseling een einde aan zijn carrière.  In januari 2009 werd namelijk bekend dat hij door een achillespeesblessure helaas niet verder kon.

 

William ‘Willy’ Sagnol nam met Frankrijk deel aan het WK onder 20 in 1997 dat gehouden werd in Maleisië. Voor het nationale team speelde Sagnol totaal 35 interlands. Zijn probleem was dat Lilian Thuram op dezelfde positie speelt zodat Sagnol in de eerste jaren vaak wisselspeler was. Met ‘Les Bleus’ veroverde hij de Confederations Cup in 2001 en in 2003.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *