Yassine Abdellaoui (1975)

Yassine Abdellaoui

Yassine Abdellaoui (21 juni 1975) was een rappe linksbuiten die zijn meeste wedstrijden in het betaalde voetbal speelde in het shirt van Willem II. Hij speelde ook nog even voor Rayo Vallecano in de Primera División. De frêle linkspoot was ooit een supertalent, maar haalde door een gebrekkige discipline veel te weinig uit zijn carrière.

Abdellaoui begon zijn carrière bij Willem II als grote belofte. Voordat hij doorbrak in het betaalde voetbal, speelde hij in de jeugd van OJC uit Rosmalen. Op 16 augustus 1992 debuteerde de aanvaller als basisspeler in het betaalde voetbal.

Na twee jaar bij Willem II te hebben gevoetbald, waarin hij 47 wedstrijden speelde en daarin driemaal tot scoren kwam, vertrok hij naar NAC Breda. Daar speelde hij 68 wedstrijden, waarin hij 12 keer scoorde. Hij speelde zich bij NAC Breda in de kijker van Rayo Vallecano uit de Primera División. De keuze was snel gemaakt en zijn buitenlands avontuur kon beginnen. Het was echter maar van korte duur, want na 24 wedstrijden kwam hij alweer terug naar Nederland, om daar het shirt van N.E.C. aan te mogen trekken. Ook in Nijmegen speelde hij maar eventjes. Na zes wedstrijden vertrok hij alweer, hij ging weer terug naar de club waar zijn betaalde carrière begonnen was, Willem II.

in Tilburg werd hij wel weer een vaste waarde voor het team, hij speelde in vier seizoenen 87 wedstrijden voor de Tricolores. Daarin wist hij elf keer het net te vinden. Het was voor Yassine weer tijd uit te kijken naar een nieuwe club. Voor de tweede maal in zijn carrière vertrok hij naar NAC Breda. Dit keer werd die overgang geen succes, want na negen wedstrijden vertrok hij alweer naar De Graafschap waar hij in 2003 zijn carrierè afsloot. In totaal speelde Yassine Abdellaoui 248 wedstrijden en scoorde hij 26 maal. Hij speelde geen interlands, ondanks dat hij vijf keer op de reservebank zat voor het Marokkaans voetbalelftal.

Bekend is dat Abdellaoui het met de discipline niet al te nauw nam in het voetbal. Vriend en vijand zijn het er dan ook over eens dat de Marokkaanse technicus veel meer in zijn mars had dan dat hij daadwerkelijk heeft laten zien op de velden. Tegenwoordig woont Abdellaoui in Parijs. (Foto: ANP Foundation)

Bij de wedstrijd NAC – Heerenveen in 1996 speelde Yassine Abdellaoui een hoofdrol met een gescoorde penalty en een rode kaart, nadat voor het duel brand was uitgebroken in het NAC-stadion aan de Beatrixstraat in Breda. 

In 2010 werd Abdellaoui nog geïnterviewd over zijn verblijf in de gevangenis, waar hij twee maanden moest bivakkeren omdat hij heling zou hebben gepleegd.

(Foto: Youtube)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *