KENTUDEZENOG

Ab Plugboer (1964)

Albert ‘Ab’ Plugboer (26 maart 1964) was een technische middenvelder/verdediger die jarenlang uitkwam voor FC Volendam en FC Utrecht. Plugboer, die bekend stond om zijn bijzondere kapsel, speelde daarnaast ook nog één seizoen voor SVV. Tegenwoordig is Plugboer trainer van FC Utrecht B1.

Plugboer werd geboren in Edam en kwam zodoende terecht bij de voetbalclub van de buren, FC Volendam. In februari 1984 maakte hij zijn debuut voor Het andere Oranje in de uitwedstrijd bij PSV, wat met 1-0 ging verloren. Onder meer Johan Steur en Wim Jonk deden ook mee met de Volendammers. Na zes seizoenen Volendam vond Plugboer het tijd voor vertrek. De begaafde middenvelder tekende bij SVV, maar verhuizen naar Schiedam deed hij niet. Hij bleef in Volendam wonen. Na één seizoen vertrok hij alweer en tekende Plugboer bij FC Utrecht. Plugboer werd overigens kampioen van de Eerste Divisie onder leiding van trainer Dick Advocaat.

In de Domstad speelde Plugboer zeven seizoenen. Met onder meer Wlodi Smolarek, waar hij het goed mee kon vinden. In 1996 keerde Plugboer weer terug bij Volendam, waar hij nog drie jaar zou voetballen.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

 

 

(YouTube:)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén