Abubakar Balarabe (1968)

Abubakar Balarabe (1968)

Abubakar Balarabe (14 Juni 1968) speelde voor MVV en zijn geboorteland Nigeria. Maakte de verwachtingen niet waar. Scoorde met Nigeria tijdens zijn debuut.

Balarabe, wat een mooie voetbalnaam, begon bij Ranchers Bees FC. Dit is een club uit het land waar hij werd geboren: Nigeria. Hij speelde hier tot 1989 en hij werd ontdekt door scouts van Eeklo, het tegenwoordige KFCE Meetjesland.

Balarabe speelde 30 wedstrijden op het middenveld van Eeklo waarin hij drie goals wist te maken. Hier werd hij ontdekt door MVV en ging hij in op een aanbieding van de club die toen vaste klant was van de Eredivisie. Hij werd binnen gehaald onder grote verwachtingen. Even daarvoor was hij echter al wel afgetest door FC Utrecht.

Het werd niet echt een groot succes want hij kwam slechts achttienmaal in actie. Ook het feit dat hij slechts eenmaal wist te scoren droeg niet bij aan een langer verblijf. Hij wist de 1-1 te maken tegen Vitesse in een met 3-2 verloren competitiewedstrijd. Vitessenaar Glenn Helder was met twee goals de gevierde man. Na twee seizoenen in Limburg was het tijd voor Balarabe om naar Kuala Lumpur FA te gaan. Hier, in Maleisië, sloot hij zijn carrière af.

Abubakar Balarabe speelde twee maal voor zijn land Nigeria. In beide wedstrijden wist hij te scoren. Hij scoorde in zijn debuutwedstrijd meteen. Tijdens de African Nations Cup (1990) tegen Guinea kwam zijn naam achter een goal te staan. Toch was zijn fantastische gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd blijkbaar niet goed genoeg; hij werd niet meer op geroepen.

(Foto: Delpher)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *