Bernard Schuiteman (1973)

Bernard Schuiteman (3 oktober 1973) is een verdediger die ooit een groot talent was bij Bayer Leverkusen en Feyenoord, maar daarna nooit echt de grote verdediger werd die velen in hem zagen.

Schuiteman speelde in zijn vroege carrière samen met de grote Bernd Schuster bij Bayer Leverkusen. Na twee seizoenen kocht Feyenoord de verdediger voor 1,5 miljoen gulden. Een klap geld voor een 21-jarige verdediger. Schuiteman kon die transfersom nooit waarmaken in Rotterdam, al speelde hij uiteindelijk wel vijf jaar en bijna honderd wedstrijden voor de Kuipbewoners.

Schuiteman kwam eerder uit voor onder andere Bayer Leverkusen, FC Utrecht en Feyenoord. In 2000 verliet hij de Rotterdamse club voor Grazer AK. In Oostenrijk speelde hij slechts zeven wedstrijden voordat hij in december 2000 onderdak vond bij FSV Mainz. Hierna kwam Schuiteman onder meer voor SpVgg Unterhaching, Apollon Limassol en Cambuur Leeuwarden. In de Friese hoofdstad sloot hij in 2006 zijn carrière af. Hij wist in bijna 190 wedstrijden, drie maal het net te vinden.

Na zijn profcarrière trok Schuiteman weer naar Oostenrijk. Daar werd hij jeugdtrainer op de voetbalacademie in Linz. Ook werd hij scout bij FC Twente. In juni 2014 tekende hij een contract bij Rapid Wien als hoofd scouting.

(Foto: ANP – Ed Oudenaarden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *