Björn Schilder (1979)

Bjorn Schilder

Björn Schilder (3 mei 1979) is een voormalig verdediger/middenvelder van FC Groningen en BV Veendam. Nadat een definitieve doorbraak in het profvoetbal uitbleef, mede door blessureleed, kwam Schilder uit voor verschillende (top) amateurclubs.

Schilder is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte zijn debuut op 5 april 1998. De destijds achttienjarige verdediger kwam in het thuisduel tegen Roda JC na 60 minuten voetballen in het veld. Drie dagen later maakte hij zijn debuut als basisspeler tegen sc Heerenveen. Schilder werd echter nooit een vaste basisklant in het Oosterpark, onder meer door veelvuldig blessureleed. Bekijk de website FCG Stats voor alle statistieken van de periode van dit talent in zijn tijd bij FC Groningen. Na vier seizoenen en 21 wedstrijden besloot de Purmerender het Oosterpark om te ruilen voor de Langeleegte.

Maar ook bij BV Veendam kwam Schilder niet tot volle wasdom. In twee seizoenen kwam de  blonde voetballer niet verder dan 28 wedstrijden. Hierop besloot hij zich in 2003 te richten op zijn maatschappelijke carrière. Op dit moment heeft hij zijn eigen internetbedrijf. Voetballen bleef hij ook: Onder meer bij de amateurs van sc Genemuiden en sc Joure.

(Foto: Linkedin)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *