Björn van der Doelen (1976)

Björn van der Doelen (1976)

Björn van der Doelen (24 augustus 1976) is een voormalig regisseur van onder meer PSV, Standard Luik en FC Twente en is nu ‘rockster’.

De verdedigende middenvelder was lange tijd een van de grote talenten bij PSV. Maar wist net als veel andere talenten in Eindhoven, nooit écht door te breken. Met de club uit de lichtstad werd de blonde bikkelaar kampioen in 1997, 2000 en 2001. In 1996 werd de KNVB-beker gepakt en in 1998 de Johan Cruijff-schaal. Hij staat ook bekend van het moment dat FC Utrecht-middenvelder Edwin Gorter eens zijn ogen in de vingers van van der Doelen priemde.

Behalve bij periode bij PSV speelde de publiekslieveling verder nog bij Standard Luik, FC Twente en NEC. Hij is bij PSV nooit echt een basisspeler geworden. Na drie seizoenen PSV ging hij op huurbasis gaan spelen voor Standard Luik in België. Daarna keerde hij terug bij PSV. Na wederom drie seizoenen PSV vertrok de middenvelder voor een transfersom van vier miljoen gulden naar FC Twente.

Na twee seizoenen in Enschede speelde Björn vervolgens drie jaar bij NEC, waar hij zijn carrière op 29-jarige leeftijd afsloot. Van der Doelen werd door zijn grote inzet en passie populair bij de fans van PSV, Standard Luik, FC Twente en uiteindelijk N.E.C. Dit omdat zijn type spel een was van altijd doorgaan. Hij kan met recht een, figuurlijke, kuitenbijter worden genoemd.

Ondanks de lokroep van het NEC-publiek om door te gaan stopte ‘Doelie’ al op zijn 29e met voetballen om zijn sportieve carrière te verwisselen voor een muzikale carrière. Met zijn band ‘Allez Soldaat’ bracht Björn van der Doelen (1976) in 2010 het Brabantstalige album D’n duvel die slaapt nooit uit uit. Met het nummer ‘Nijmegen’ is hij af en toe nog te horen in stadion De Goffert van NEC.

(Foto – ANP Foundation)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *