Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Bob Peeters (1974) - Kent u deze Nog

Bob Peeters (1974)

Bob Peeters

Bob Peeters (10 januari 1974) was een Belgische spits die in Nederland furore maakte bij Roda JC en in iets mindere mate bij Vitesse. Na zijn spelersloopbaan ging Peeters aan de slag als trainer.

Deze kale(nde) spits met 1 meter 96 een opvallende verschijning, begon zijn loopbaan in België waar hij speelde voor Lierse SK. Hier haalde hij in vijf seizoenen één maal de landstitel (Jupiler league).

Hij werd ontdekt door de scouts van Roda JC waardoor hij zijn voetbalweg in Nederland vervolgde. Bij Roda JC liet hij zien het doel goed te kunnen vinden door in 93 duels 39 maal het net te doen bollen.

Met de club won hij in 2000 dan ook de Amstel Cup. Op de terugreis uit Rotterdam richting Kerkrade verloor Peeters vervolgens de deksel van de Dennenappel. In een vrolijke bui ging de spits uit het raam van de bus hangen en verloor zodoende het kleinood. Enkele dagen later vond rijkswaterstaat het weer terug.

Hierna tekende Peeters voor Vitesse, waar hij met veel bombarie door trainer Ronald Koeman als topaankoop werd gepresenteerd. Het werd echter geen succes. Via Milwall en KRC Genk eindigde Peeters uiteindelijk bij zijn oude club Lierse SK.

Als international wist Peeters ook vier maal te scoren (13 interlands) waarvan een loepzuivere hattrick tegen San Marino. In dit duel zegevierden ‘de Rode Duivels’ tegen deze dwergstaat met 10-1. Ondanks zijn prestaties werd hij niet opgenomen in de selectie van Belgie voor het EK 2000.

Omdat Peeters was afgevallen als speler voor het EK 2000 in eigen land (en Nederland), besloot hij er bij te zijn als sportverslaggever. Dit leverde enkele hilarische bijdrages op voor de Belgische TV (zie het tweede filmpje).

Na zijn actieve carriere ging Bob Peeters aan de slag als trainer. Hij trainde achtereenvolgens Cercle Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren en Charlton Athletic. Sinds juni 2015 traint Peeters KSC Lokeren.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *