Brian Wilsterman (1966)

Brian Wilsterman

Brian Wilsterman (19 november 1966) is een voormalig verdediger van onder meer Dordrecht ’90, NEC en Go Ahead Eagles. Wilsterman is van Surinaamse komaf en ontsnapte aan de SLM-ramp in 1989 doordat hij met Go Ahead Eagles nog nacompetitie moest spelen. Tegenwoordig heeft Wilsterman zijn eigen beveiligingsbureau.

Wilsterman begon zijn loopbaan bij NEC, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In 1986 debuteerde hij voor de Nijmeegse Eendracht Combinatie en zou daar tot 1991 blijven, waarvan hij één seizoen werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles. De huurperiode heeft uiteindelijk zijn leven gered, omdat de destijds 23-jarige Wilsterman een selectie voor het Kleurrijk Elftal had afgeslagen vanwege nacompetitie-verplichtingen met de club uit Deventer. In 1990 vertrok hij naar Dordrecht ’90, waarmee Wilsterman direct promotie afdwong naar de Eredivisie.

Wilsterman bleef tot 1996 in dienst voor de Schapenkoppen -hij speelde hier nog samen met Mischa Rook– en koos daarna voor een buitenlands avontuur. Wilsterman tekende een contract bij het Belgische Beerschot VAC, wat later zou opgaan in het huidige Beerschot AC. Hier zou hij echter maar één seizoen blijven, waarna de linkerverdediger het Kanaal overstak om in de lagere Engelse divisie’s te gaan spelen. Voor zowel Oxford United en Rotherham United kwam hij twee seizoenen uit om in 2001 weer in Nederland terecht te komen. Bij de amateurs van De Treffers speelde hij (eveneens) twee jaar, om in 2003 de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

(Foto: ANP – Foundation)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *