Mischa Rook (1973)

Mischa Rook (26 juni 1973) was een middenvelder die gedurende zijn voetballoopbaan uitkwam voor Dordrecht ’90, Cambuur Leeuwarden, TOP Oss en Fortuna Sittard, maar werd opgeleid door Feyenoord. De voormalig middenvelder is tegenwoordig werkzaam voor Willem II. (Foto: Panini)

Rook brak in 1993 door bij Dordrecht ’90 en had bij de club direct een basisplaats. De middenvelder, destijds nog in het bezit van een fraaie paardenstaart, combineerde zijn sportieve loopbaan met eentje op school. In Tilburg rondde hij namelijk de opleiding Sport, Economie en Communicatie op de HEAO af. Zijn scriptie ging over de clubcard. Met Dordrecht ’90, het huidige FC Dordrecht, promoveerde hij in zijn debuutjaar als prof direct naar de Eredivisie. Het bleef echter bij één jaar op het hoogste niveau, degradatie volgde direct. Onder meer ook Brian Wilsterman was ploeggenoot van Rook.

Vervolgens bleef Rook nog vier seizoenen voetballen aan de Krommedijk, om in 1999 te vertrekken. De destijds 26-jarige voetballer vertrok naar Cambuur Leeuwarden. In Friesland werd hij voor het eerst full-prof en had hij de mogelijkheid om zich enkel op het voetbal te richten. Via één jaar bij Fortuna Sittard kwam Rook in 2002 bij TOP Oss terecht. De club had hem benaderd om, naast te gaan voetballen, ook een commerciële functie op te pakken in de Brabantse industriestad. Rook begon in Oss als commercieel manager, werd later de directeur van de Jupiler League-club en is tegenwoordig  commercieel manager bij Willem II.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *