Bruno Silva (1980)

Bruno Ramon Silva Barone (29 maart 1980) was een Uruguayaanse rechtsachter die in Nederland vooral bekend werd als speler van FC Groningen en later Ajax. De aanvallend ingestelde back was onderdeel van het succesvolle FC Groningen van trainer Ron Jans die in 2006 derde van Nederland wist te worden. Silva stond bekend als een speler met een uitstekende voorzet en een hard schot. (Foto: Wikipedia)

Silva begon met voetballen bij het Uruguayaanse Danubio, waar hij werd opgeleid. In 2000 debuteerde Silva bij de club, om in 2004 zijn geluk in Rusland te beproeven. Silva ging voetballen voor FC Rostov, maar een gelukkige periode werd het voor de verdediger echter niet. in januari 2005 keerde hij weer terug bij Danubio, om  wederom een halfjaar later, in de zomer van 2005, een contract te ondertekenen bij FC Groningen.

In het Noorden van Nederland voelde Silva zich prima thuis en presteerde hij uitstekend. Onder leiding van trainer Jans werd er een schitterend seizoen afgewerkt, die na play-offs bijna werd afgesloten met het bereiken van Champions League-voetbal. FC Groningen, dat vijfde werd in de reguliere competitie, versloeg het AZ Alkmaar van trainer Louis van Gaal vervolgens in de eerste ronde van de CL-play-offs, waarna Ajax in de finale te sterk bleek. Hierdoor werd FC Groningen derde van Nederland en ging het Europa in.

Ajax was onder de indruk van het sterke FC Groningen en besloot in januari de Noordelingen leeg te kopen. Silva werd na een ware transfersoap overgenomen voor zo’n 3.7 miljoen euro. In diezelfde maand werden ook Luis Suarez en Rasmus Lindgren maar de Arena gehaald.

Zijn uitstekende spel kon Silva in Amsterdam echter niet voortzetten. Vele blessures (waaronder een levensbedreigende schouderblessure) en de opkomst van talent Gregory van der Wiel stonden succes in Amsterdam in de weg, waarop Silva zich liet uitlenen aan het Braziliaanse Internacional. Het gehele kalender jaar 2010 speelde Silva in Brazilië, waarop hij in januari 2011 weer terugkeerde in Amsterdam. Tot de zomer van 2012 stond Silva bij Ajax onder contract. Momenteel speelt Silva bij Cerro Largo FC uit zijn geboorteland Uruguay.

2 reacties

  1. Dat is correct. Sterker nog, hij is er aanvoerder 😉 Voegen we toe, bedankt voor de scherpte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *