Claudio López (1974)

Javier Claudio López (17 juli 1974) was een Argentijnse linksbenige aanvaller die zijn beste tijd beleefde bij Valencia en Lazio Roma. El Piojo (De Luis) speelde 55 interlands voor Argentinië.

López begon zijn carrière in de jeugd bij Estudiantes de la Plata. Samen met Juan Sebastián Verón vormde hij een duo, maar niet voor lang. Op zijn zeventiende vertrok López naar Racing Club en na vier uitstekende jaren pikte Valencia hem in 1996 op. Daar ontwikkelde hij zich tot een topspeler en vooral in Champions League van het seizoen 1999-2000, waarin Valencia de finale haalde, maakte López veel indruk. Met zijn snelheid en dribbelcapaciteiten was hij een plaag voor verdedigers.

In de zomer van 2000 contracteerde Lazio Roma de aanvaller en in de Italiaanse hoofdstad zou López vier jaar blijven. Samen met landgenoot Hernán Crespo vormde de man van 35 miljoen euro een uitstekend aanvalsduo. Dit leverde met de Italiaanse Supercup en de Italiaanse beker echter maar twee prijzen op.

In 2004 verliet López Lazio en vertrok naar de Mexicaanse topclub Club América. Daar werd hij in zijn eerste seizoen direct kampioen, in een team met ook sterren als de Braziliaanse middenvelder Djalminha en de Mexicaanse aanvaller Cuauhtémoc Blanco. Daarnaast werd in 2006 ook de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League gewonnen: de CONCACAF Champions Cup. Vanaf 2007 kwam López nog uit voor Racing Club, Kansas Wizards en de Colorado Rapids, waarna hij in 2010 besloot te stoppen met voetballen.

López was tevens Argentijns international en hij speelde 55 interlands (tien doelpunten). De aanvaller was onder meer actief op het WK 1998 in Frankrijk en het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Bovendien won López in 1996 de zilveren medaille met Argentinië op de Olympische Spelen van Atlanta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *