David di Tommaso (1979-2005)

david di tomasso

David di Tommaso (6 oktober 1979 – 29 november 2005) was een Franse verdediger die als speler van FC Utrecht in de bloei van zijn carrière het leven liet. Sinds 2006 ontvangt de door de fans gekozen ‘speler van het jaar’ de David di Tommaso-trofee.

Di Tommaso begon met voetballen bij AS Monaco, waar hij in 2000 de Franse landstitel en de Franse supercup mee won. Een vaste basisspeler werd Di Tommaso echter nooit bij de Monegasken en halverwege het seizoen 2000-2001 vertrok de linkspoot naar CS Sedán. In het noorden van Frankrijk groeide Di Tommaso vervolgens uit tot een uitstekende centrale verdediger en in de zomer van 2004 haalde FC Utrecht hem binnen als vervanger van de vertrokken Patrick Zwaanswijk.

In de Domstad wordt ‘DiTo’ direct een publiekslieveling en wordt hij in zijn debuutjaar uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Halverwege zijn tweede Utrecht-jaar slaat het noodlot echter toe. Een acute hartstilstand maakte veel te vroeg een einde aan het leven van Di Tommaso. Het rugnummer 4 van de sympathieke Fransman wordt sinds zijn heengaan niet meer gebruikt. Ook CS Sedán voerde eenzelfde maatregel door, het rugnummer 29 zal door geen enkele speler meer gedragen worden bij de Franse voetbalclub. 

(Foto: Wikipedia)

Bekijk hieronder enkele indrukwekkende filmpjes over Di Tommaso:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *