David McKie Loggie (1957)

David Loggie (31 mei 1957) was een engelse publiekslieveling van Sparta. Dit kwam door zijn bevlogenheid, gedrevenheid en zijn tomeloze inzet.  Hij speelde bij onder meer Sparta en AZ waar hij er lustig op los scoorde en een fenomeen werd.

Na een mislukt avontuur in zijn vaderland Engeland (Burnley FC en York City FC) haalde superscout Barry Hughes hem naar Sparta. Na twee seizoenen verkaste de kopsterke Loggie naar Lierse SK om vervolgens met succes bij AZ Alkmaar zijn loopbaan voort te zetten. Daarna speelde hij nog bij Willem II en bij Cambuur werd hij, inmiddels al op hoge ‘voetballeeftijd’, met wederom succes in de verdediging geposteerd. In zijn laatste seizoen, inmiddels weer bij AZ Alkmaar, weet hij nog eenmaal in actie te komen. In 328 wedstrijden wist hij 121 doelpunten te maken. Op zijn erelijst prijkt een kampioenschap in de eerste divisie met Cambuur Leeuwarden in 1992.

De naam van David Loggie is terug te vinden in de “KNVB top 5: zwaarst gestrafte spelers“, omdat Loggie in 1992 20 wedstrijden geschorst werd, mede wegens een gevecht met de voormalig PSV-speler Huub Stevens.

Na een korte trainerscarrierre (JVC Julianadorp) ging Loggie later in de autoverkoop. Daarnaast is hij nu golf-leraar bij Golfschool Ooghduyne. Loggie bezit naast de Engelse nationaliteit ook de Nederlandse nationaliteit. (Foto ANP – Herman Pieterse)

Vooral zijn drie goals tegen Ajax maakten hem, zeker bij Sparta, bijna onsterfelijk. Sparta won in 1981 met 5-3:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *