Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
David McKie Loggie (1957) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

David McKie Loggie (1957)

David McKie Loggie

David McKie Loggie (31 mei 1957) was een engelse publiekslieveling van Sparta. Dit kwam door zijn bevlogenheid, gedrevenheid en zijn tomeloze inzet. Loggie speelde bij onder meer Sparta en AZ waar hij er lustig op los scoorde en een fenomeen werd.

Na een mislukt avontuur in zijn vaderland Engeland (Burnley FC en York City FC) haalde superscout Barry Hughes hem naar Sparta. Na twee seizoenen verkaste de kopsterke Loggie naar Lierse SK om vervolgens met succes bij AZ Alkmaar zijn loopbaan voort te zetten.

Kampioen

Daarna speelde hij nog bij Willem II en bij Cambuur. In Leeuwarden werd hij, inmiddels al op hoge ‘voetballeeftijd’, met wederom succes in de verdediging geposteerd. In zijn laatste seizoen, inmiddels weer bij AZ Alkmaar, weet hij nog eenmaal in actie te komen. 328 wedstrijden had hij nodig om 121 doelpunten te maken. Op zijn erelijst prijkt een kampioenschap in de eerste divisie met Cambuur Leeuwarden in 1992.

Twintig wedstrijden schorsing

De naam van David Loggie is terug te vinden in de “KNVB top 5: zwaarst gestrafte spelers“, omdat Loggie in 1992 twintig wedstrijden geschorst werd. Dit kwam mede vanwege een gevecht met voormalig PSV-speler Huub Stevens.

Arrestatie

En het bleef niet bij dit bijzonder feit. Het literair voetbaltijdschrift Hard gras kwam namelijk in januari 2013 met de onthulling dat Loggie in de jaren tachtig werd gearresteerd. Dit samen met toenmalig teamgenoot René van der Gijp. Het verhaal was dat beide in achtertuinen van Dordrecht doken om te kunnen ruiken aan slipjes die te drogen hingen.

Na zijn loopbaan

Na een korte trainerscarrierre (JVC Julianadorp) ging Loggie later in de autoverkoop. Daarnaast werd hij golf-leraar bij Golfschool Ooghduyne. Spits Loggie werd in 2014 zelfs de grote winnaar van golftoernooi Goud van de Hout, het golftoernooi voor oud-medewerkers van AZ en genodigden. In die tijd behoord David zeker tot de crème de la crème van het Nederlandse Golfen. Loggie bezit naast de Engelse nationaliteit ook de Nederlandse nationaliteit.

(Foto ANP – Herman Pieterse)

Vooral zijn drie goals tegen Ajax maakten hem, zeker bij Sparta, bijna onsterfelijk. Sparta won in 1981 met 5-3:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *